Rianne Jansen op het nieuwe kantoor van ELISA^2, Welkom aan de Vijftien Morgen 7-9 Veenendaal.
Rianne Jansen op het nieuwe kantoor van ELISA^2, Welkom aan de Vijftien Morgen 7-9 Veenendaal. (Foto: Corine Heijneman)

Jubileum opleidingscentrum voor mensen met autisme

Rianne Jansen, eigenaresse van ELISA en oprichtster van Stichting Op Eigen Tenen, heeft tijdens het 10-jarig jubileum van ELISA de deuren geopend van een gloednieuw opleidingscentrum ELISA^2 in het hartje van Veenendaal.

Het jubileum werd gevierd op de nieuwe locatie, Welkom aan de Vijftien Morgen. De afgelopen tien jaar heeft Jansen met passie, vastberadenheid en doorzettingsvermogen gewerkt voor mensen met autisme en hun naasten. Daarbij heeft zij blijk gegeven dat het voor haar van belang is om te kijken naar de kwaliteiten van mensen. Denken in mogelijkheden en daar waar mogelijk verbindingen leggen. Zo sluit de missie van Welkom, waar ELISA^2 haar intrek heeft genomen, dan ook naadloos aan bij de visie van Jansen.

Jansen heeft van haar beperking haar kracht gemaakt. Waarmee ze een voorbeeld is voor veel van haar cliënten. Haar kijk op autisme draagt ze uit in alle elementen van haar werk. Daardoor staat ze garant voor authenticiteit. Als ervaringsdeskundige zet ze haar kennis in ten behoeve van haar cliënten, dit alles ondersteund door een uitgebreide theoretische achtergrond.

Vanuit deze achtergrond werkt Jansen op persoonlijke en individuele wijze. Voor haar is het van belang dat de ingezette methode aansluit bij de persoon. Dat betekent dat er niet star één methode wordt gehanteerd, maar uit meerdere methodes datgene wordt gekozen wat voor die specifieke persoon nodig is. Daarbij ligt de nadruk op zingeving, een betekenisvol bestaan en niet alleen op het oplossen van problemen. Om deze reden heeft Jansen nagenoeg alle opleidingen zelf ontwikkeld en toegepast.

Met ELISA^2 heeft Jansen een uniek opleidingscentrum gecreëerd voor alle betrokkenen: mensen met autisme, hun naasten én hulpverleners.

Voor meer informatie over alle cursussen, opleidingen en themadagen of voor aanmeldingen: zie de vernieuwde website www.domein-elisa.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden