Nieuw inleveradres plastic doppen in Veenendaal

Veenendaal- In Veenendaal is een nieuw adres om al uw opgespaarde plastic doppen weer in te kunnen leveren. Joussef Overmaat uit Veenendaal, spaarde de plastic doppen voor een kennis, die ze ook spaarde voor de KNGF Geleidehonden. Na een gepleegd telefoontje met KNGF Geleidehonden kwam hij er snel achter dat de twee inleveradressen in Veenendaal gestopt waren, waar hij zichzelf maar aanbood om als nieuw inleveradres voor heel Veenendaal te fungeren voor de KNGF Geleidehonden.


Mensen kunnen nu dag en nacht 24/7 hun opgespaarde doppen weer kwijt en inleveren aan de Vondellaan 63, waar buiten een doppen kliko staat voorzien met de KNGF Geleidehonden stickers erop, die ter beschikbaar is gesteld door de ACV. Dus, gooi ze niet weg maar lever ze in! Plastic doppen van bijvoorbeeld grote of kleine frisdrankflesjes of melkpakken. Met het sparen en inleveren van deze plastic doppen kunt u mee helpen geld in te zamelen voor KNGF Geleidehonden. Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van de KNGF geleidehonden.

Alle plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden, denk dan aan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten:

- Mineraal- of spuitwater
- Frisdrank flessen
- Melk- of yoghurtpakken
- Fruitsap pakken
- Sportdrank
- Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseer dopje)
- Zepen en shampooflessen
- Deo-en spuitbussen
- Slagroombussen
- Pindakaas- en chocoladepastapotten

De doppen dienen wel schoon en droog ingeleverd te worden bij het inleveradres. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten wel verwijderd worden. Tevens wordt dringend verzocht om de doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt en de chauffeurs heel veel tijd.

De basisopleiding van een KNGF geleidehond kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn ongeveer 11 miljoen doppen nodig. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden