Maak een goede start met je eigen bedrijf tijdens de startersdag in Veenendaal. (Foto: Lotte Terlouw)
Maak een goede start met je eigen bedrijf tijdens de startersdag in Veenendaal. (Foto: Lotte Terlouw) (Foto: Lotte Terlouw)

Dag startende en gestarte ondernemers in Veenendaal

Veenendaal - Woensdagavond 30 oktober wordt in het gemeentehuis de startersdag van Veenendaal gehouden. De avond is bedoeld voor startende en pas gestarte ondernemers uit Veenendaal en Rhenen om informatie in te winnen voor een vliegende start van hun onderneming.

Na een netwerkbuffet is er op de startersmarkt gelegenheid voor het stellen van vragen aan ervaren ondernemers en kan kennis op worden gedaan bij interessante workshops. De toegang is gratis.

Stands

Er zijn zo'n 15 stands waar de deelnemers advies en informatie krijgen over bijvoorbeeld ondernemingsvormen, flexwerken, de administratie en belastingen.

Verder kunnen de aanwezige starters in twee rondes kiezen uit zes workshops: Geld lenen en risico's afdekken door de Rabobank; de do's en dont's bij het starten van een onderneming; een eigen bedrijf, de 10 stappen; marketing, hoe pak je het aan; er is meer mogelijk dan je denkt; Ondernemen en Belastingen voor starters.

De stands worden bemenst door interessante bedrijven en organisaties, voornamelijk uit Veenendaal en Rhenen. Denk bijvoorbeeld aan ZZP Valley, ICT Campus/ICT Valley, de BOV, HUB Rhenen, en de lokale boekhouder, advocaat, notaris en belastingadviseur. Maar ook Q-redits, de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst zijn van de partij.

Voorbereiding

Het merendeel van de beginnende zelfstandigen en jonge bedrijven stopt binnen twee jaar. Vaak komt dat door een gebrek aan een goede voorbereiding. De gemeente wil de lokale starters met de startersdag goed op weg helpen.

Belangrijk

De Veenendaalse wethouder Dylan Lochtenberg licht toe: ''Het is belangrijk om jong ondernemerschap te stimuleren.
Met het startersevent willen we mensen aanzetten hun ondernemersplannen uit te werken en te realiseren. Het kan bijdragen aan een goede start.''


De startersdag is op woensdagavond 30 oktober in het gemeentehuis van Veenendaal, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Iedereen is welkom vanaf 17.30 uur voor het warme netwerkbuffet. Het officiële programma start om 18.30 uur. Deelname is gratis.
Aanmelden kan via www.startersdagveenendaal.nl. Hier staat ook meer informatie over het programma, de standhouders en de presentaties en sprekers tijdens het event.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden