Zilver Team Race
Zilver Team Race (Foto: Hang-On)

Team Hang-On the Nederlands wint

VEENENDAAL - Op 11,12 en 13 oktober vonden de Wereldkampioenschappen Obstacle Course Racing plaats in London. Team Hang On the Netherlands behaalde maar liefst twee keer goud en vijf keer zilver. Op de 1ste dag stond de short course 3k op het programma, de 2de dag de standard course 15k en op de 3de dag de 7k teamrace.

Op de shortcourse behaalde Jesse de Heer een 6e plaats bij heren Elite en met deze tijd was hij de snelste senior 18-24 jaar. Frank Oosterom werd 8e bij de heren Elite en was daarmee de snelste senior 25-29 jaar. Stijn Lagrand behaalde het goud in de age group 13-19 jaar kort gevolgd door Maarten Heerkens die het zilver mee naar huis nam. Meike van Rooijen behaalde met haar veertien jaar het zilver bij de meisjes in de age group 13-19 jaar. Op de 2de dag was het team van Hang On wederom succesvol in de 15k standard course. Frank Oosterom die binnen de Elite als 11e over de finish heen kwam was wederom de snelste binnen de leeftijd 25-29 jaar en Jesse de Heer zijn 13e plaats binnen de Elite was goed voor de 2de tijd van alle atleten in de leeftijd 18-24 jaar. Stijn Lagrand en Maarten Heerkens domineerde ook op deze dag en pakte wederom het goud en zilver in de age groep 13-17 jaar. Trainer/coach Erik de Heer wist het zilver te pakken in de agegroep 50-54 jaar.

Nauwelijks grip

Op de slotdag was het parcours door de hevige regenval verandert in een zware moddderpoel waardoor de atleten nog nauwelijks grip hadden op de obstakels. Team Hang On met Stijn Lagrand, Frank Oosterom en Jesse de Heer kwamen uit voor Nederland in de Elite Pro teamrace. Stijn Lagrand moest starten in het gedeelte Speed daarna wisselen met Frank voor Strength en tenslotte de wissel met Jesse voor techniek. Daarna rechtstreeks door naar het onderdeel teamwork. Team Hang On die aanvankelijk op de 4e plaats achter de teams van Rusland, België en Cananda liepen wist door geweldig teamwork steeds dichter bij te komen. Bij de 6 meter hoge muur vlak voor de finish had het team inmidels het Russische en Canadese team gepasseerd. Ineens stonden ze zij aan zij om over de muur te gaan. Beide teams kwam tegelijk over de muur heen en er volgde een eindsprint en met slechts drie tiende van een seconde verschil tussen goud en zilver en werden de Belgen nipt eerste gevolgd door Team Hang On!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden