werken in de natuur
werken in de natuur (Foto: LandschappenNL)

Natuurwerkdag op zaterdag 2 november in Gemeente Utrechtse Heuvelrug

REGIO - Op zaterdag 2 november gaan vrijwilligers aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag met als thema biodiversiteit. Door heel Nederland gaan deelnemers aan de slag voor wilde bijen, vlinders, watersalamanders en nog veel meer soorten. In de Gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er ook locaties die mee doen.

Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 2 november bij jou in de buurt. Er zijn ruim 45 locaties in provincie Utrecht. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. En bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. Denk aan: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, wilgen knotten, fruitbomen snoeien, takkenrillen maken. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Activiteiten in Gemeente Utrechtse Heuvelrug
In Maarn en Leersum zijn er locaties die mee doen aan de Natuurwerkdag. Bij Landgoed Huis te Maarn worden jonge opschot van dennen en struiken verwijderd. Bij het Leersumseveld worden en uitsteken van opslag gesnoeid in het natuurgebied. Bij Landgoed Zuylestein wordt een insectenhotel winterklaar gemaakt en bij Landgoed de Willemshoeve gaan ze wilgen knotten.

Meld je nu aan via www.natuurwerkdag.nl!

Het thema biodiversiteit
Het verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan soorten van levende organismen binnen een bepaalde omgeving. Oftewel, het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Dit geheel is voor ons als mens van levensbelang. Het zorgt tenslotte voor de
zuurstof die wij inademen, levert een gezonde bodem voor voedselproductie en zoet water en niet te vergeten: het is de groene leefomgeving van planten en dieren. Tijdens de Natuurwerkdag help je natuur in jouw omgeving.
LandschappenNL is initiatiefnemer van de Natuurwerkdag. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt dankzij de Postcode Loterij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden