fotospeurtocht groep 7
fotospeurtocht groep 7 (Foto: Rob van de Bor)

Van luchtkasteel tot dassenburcht supporter van schoon

Renswoude/Scherpenzeel - Alle basisscholen in Scherpenzeel en in Renswoude hebben deze herfst meegedaan aan de buitenlessen. Door de gemeente Scherpenzeel zijn materialen beschikbaar gesteld om tijdens iedere les zwerfafval op te kunnen ruimen.

Zo zijn de kinderen met het project van luchtkasteel tot dassenburcht nu "supporter van schoon". Op deze wijze worden alle leerlingen zich bewust wat zwerfafval voor gevolgen kan hebben.

Waarden

Groep 8 is op Wolfswinkel geweest en ontdekte daar hoeveel verschillende waarden er op een landgoed zijn en wat je kunt doen om dat in de toekomst ook zo te houden. De groepen 7 gingen op fotospeurtocht door het park rondom huize Scherpenzeel en door het dorp en zochten aan de hand van foto's oude gebouwen of historische plaatsen op. Bij ieder item hoort een meerkeuzevraag.

Oud Scherpenzeel

Door de vrijwilligers van Oud Scherpenzeel zijn zij in het Koetshuis ontvangen en ook hier is veel van de geschiedenis verteld. De groepen 6 hebben als thema "herfst, paddenstoelen en kleine beestjes". Paddenstoelen zijn er in overvloed deze herfst. Er is veel te zien voor alle kinderen. In het kasteelpark van Renswoude vieren de groepen 3 de verjaardag van Erik eekhoorn. Hoe leuk is het om slingers te maken en een verjaarscadeautje te zoeken voor de eekhoorn en zo leren ze de eik en de beuk herkennen. Deze les kan in Scherpenzeel ook, daarvoor worden nog vrijwilligers gezocht.
Aanmelden kan bij: r.van.de.bor@ziggo.nl of 0318-573489

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden