Ingezonden brief over boze boeren

Renswoude - ''Fipronil, BSE, mond- en klauwzeer, kippenpest, varkenspest, droge zomers, natte herfst. Even een opsomming wat onze Nederlandse veehouders en akkerbouwers de afgelopen jaren hebben moeten doorstaan, Rampen voor het waar men aan overgeleverd was,

En hen letterlijk overkwam. Toch telkens zetten zij de schouders eronder en gingen zonder klagen door met dat geen waar hun hart lag: Het met toewijding zorgen voor het boerenbedrijf.
Nu worden de boeren in een hoek gedreven, met een landelijk probleem waar zij wel even een aanpassing in hun stallen kunnen doen. Halveren van de veestapel, wat resulteert tot minder inkomsten. En tegelijkertijd maar even investeren in aanpassingen in hun stal.
Maar waarvan moeten ze dat betalen? Een landelijk probleem, en wie mogen het weer oplossen…. de boeren.

Ik snap de opstandige boeren in Groningen, Goed is het niet, maar het geeft aan hoe groot de WANHOOP van deze mensen was,
De toekomst van deze gezinnen staat op het spel. Woensdag gaan de boeren weer massaal richting "de wijzen" in den Haag,

"De wijzen" Die vorige week nog even heel handig de boeren in een slecht daglicht zetten met het laten zien van kuikentjes.
Kuikens, die volgens hen pas veel te laat aan hun eten kwamen tijdens en na transport, wat resulteert in weer nutteloze dure aanpassingen moeten doen... Boerenverstand leert ons dat kuikens als ze het ei uitkomen de dooier opeten en daar goed op kunnen teren en nog helemaal geen behoefte aan voedsel hebben.

Ik denk terug aan de woorden die een boerin tegen mij zei toen we samen keken naar haar kinderen die tussen de koeien aan het spelen waren. "Moet je eens kijken wat mooi, het is maar goed dat we deze mooie momenten nog hebben, anders waren we al gillend gek geworden"

En daarom staan wij woensdag de boeren weer uit te zwaaien, Omdat wij trots zijn op onze boeren! En hangt onze vlag wederom omgekeerd, als teken van ons land in nood.''

Janneke Kap
Renswoude

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden