Fietsverlichting is zo belangrijk! Zonder verlichting wordt je slecht of niet gezien en kun je een ongeluk veroorzaken
Fietsverlichting is zo belangrijk! Zonder verlichting wordt je slecht of niet gezien en kun je een ongeluk veroorzaken (Foto: )

Scholieren ervaren belang fietsverlichting

Veenendaal - Woensdag 16 oktober krijgen scholieren van het Ichthus College in Veenendaal voorlichting over het belang van fietsverlichting. Stichting TeamAlert voert dan het project Show Yourself uit op de school, waarbij jongeren door middel van Virtual Reality ervaren hoe slecht zichtbaar ze zijn zonder verlichting.

De scholieren krijgen een VR-bril op en ervaren hoe het voor autobestuurders is als fietsers geen licht gebruiken of slecht werkend licht hebben. Vervolgens gaat TeamAlert het gesprek met de jongeren aan, zodat zij beloven voortaan goed verlicht de weg op te gaan. Wethouder Engbert Stroobosscher opent om 10.00 uur het project en de Fietsstad2020-mascotte van Veenendaal is ook aanwezig. Gemeente Veenendaal vindt het thema fietsverlichting erg belangrijk, zeker in het kader van de campagne Fietsstad2020.
Om deze reden wordt de komende weken vier keer het project Show Yourself uitgevoerd op middelbare scholen in Veenendaal. Op 30 oktober is Christelijk Lyceum Veenendaal aan de beurt, daarna op 31 oktober Christelijk SGM Veenendaal en op 20 november Rembrandt College.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden