De nieuwe voorzitter van de Businessclub de Groene Velden Kees van de Bovenkamp (rechts) en jeugdvoorzitter Jan Achterberg zetten zich in voor De Merino 's. (Foto: Co Keulstra)
De nieuwe voorzitter van de Businessclub de Groene Velden Kees van de Bovenkamp (rechts) en jeugdvoorzitter Jan Achterberg zetten zich in voor De Merino 's. (Foto: Co Keulstra) (Foto: )

Nieuwe voorzitter 'De Groene Velden'

Door Co Keulstra

Veenendaal - Kees van de Bovenkamp is de nieuwe voorzitter van Businessclub 'De Groene Velden'. Hij volgt daarmee Chris van den Dikkenberg op, die nu voorzitter is van voetbalvereniging De Merino's. Kees heeft een speciale band met De Merino's. Zijn zoon Bob, schoonzoon Patrick en kleinzoon Jip spelen bij deze club. De Merino's is een echte familieclub.

"Tot mijn zestiende speelde ik bij de andere blauwen op sportpark Panhuis", vertelt Kees van de Bovenkamp. "Na een jaar heb ik me aangemeld bij De Merino's en heb daar drie seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Militaire dienst zorgde voor een breuk in een veelbelovende voetbalcarrière van een overwegend miskent talent. Sinds een jaar of zes ben ik actief als lid van de Raad van Toezicht. Ook ben ik betrokken geweest bij de oud-leden campagne van drie jaar. Daaruit is op verzoek van oud-leden het wandelvoetbal ontstaan. Daar doe ik zelf ook aan mee. Ballen met oude vrienden. Er is geen leeftijd aan verbonden". Kees doet zich tekort. Ook het 35-plus voetbal is ontstaan uit de oud-leden campagne. Die spelen nu zelfs onder auspiciën van de KNVB op de vrijdagavond. In september 2018 is Kees met Grondvrij lid geworden van de Businessclub. Dat was bij de opening van het nieuwe Businesshome.

Voorzitter

"Begin dit jaar ben ik gevraagd om voorzitter te worden. Daar heb ik positief op gereageerd. Ik help graag mee met het breder maken van het financieel draagvlak van De Merino's. Daarbij is het belangrijk dat we de echte Merino's-cultuur blijven koesteren. En dat we iets betekenen voor de onderlinge verbondenheid. Daar zijn we als bestuur enthousiast mee bezig".
De Businessclub is donderdag 10 oktober met zeventig personen naar de Kuip in Rotterdam geweest om daar de wedstrijd Nederland-Noord Ierland bij te wonen. Ondanks een vrij saaie wedstrijd werd het een gezellige avond. Op 19 oktober gaan ze met een bus vol businessclubleden naar de bierbrouwerij in Zoeterwoude.

Nier afgestaan

De club zet zich ook in voor Turgut Göl. Hij heeft een nierziekte. Zijn nieren werken nog maar voor 10 procent. Hij moest op een wachtlijst of zelf een donor zoeken. ´´Sinds 2008 ben ik onder behandeling in het ziekenhuis. Om de drie maanden moest ik voor controle. In 2017 is mij verteld dat er een dagelijkse nierdialyse aan zit te komen. De Businessclub van De Merino's heeft een informatieavond gehouden, gegeven door de Nierstichting. Wilco van Engelenburg, lid van de Businessclub, heeft deze avond mede georganiseerd. Op deze avond heb ik verteld over mijn ziekte.
Een ondernemer die ook lid is van Businessclub 'De Groene Velden' heeft toen spontaan besloten om een nier aan mij af te staan". De nierdonor heeft o-positief van bloedgroep, dat wil zeggen dat hij geschikt is om een nier af te staan aan Turgut, die bloedgroep 0 heeft. Turgut: "De donor belde mij op om te zeggen dat hij zijn eigen nier beschikbaar stelde aan mij. Dat was voor mijn hele gezin een blijde boodschap. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat hij, die niet met naam in de krant wil komen, zoiets doet voor mij. Hij geeft mij mijn leven terug".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden