André Kuipers op bezoek bij Bibliotheek Veenendaal

Astronaut André Kuipers was dinsdagochtend op bezoek bij Bibliotheek Veenendaal. Leerlingen van groep 2 t/m 4 van Mozaïek Petenbos, de Engelenburgschool en De Schakel mochten hem zijn ruimtepak van het lijf vragen en luisterden mee naar een prachtig voorleesverhaal.

Veenendaal - Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'Reis mee'. Wie beter om dan het officiële prentenboek te schrijven dan astronaut André Kuipers? Samen met illustrator Natascha Stenvert schreef hij het prentenboek 'André het astronautje op zoek naar Laika', waar hij tijdens zijn bezoek aan Bibliotheek Veenendaal prachtig uit voorlas.

Dat hij Bibliotheek Veenendaal aan heeft gedaan tijdens zijn Kinderboekenweektour is bijzonder, aangezien het een van de weinige Bibliotheken is die hij bezoekt.

André in de Bibliotheek

Ongeveer honderd enthousiaste kinderen kwamen dinsdagochtend naar de Bibliotheek om de beroemde astronaut te ontmoeten. Ze vroegen hem het ruimtepak van het lijf en wilden van alles weten over ruimtevaart, planeten, zwaartekracht en waarom astronauten niet goed meer kunnen lopen als ze terugkomen naar de aarde.

Aandachtig luisterden ze naar de avonturen van André het astronautje. Met hun nieuwe kennis én een handtekening van André Kuipers op zak gingen ze weer naar school. Wie weet zal een van hen de eerste persoon worden die een andere planeet bezoekt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden