Duurzaamheid centraal tijdens Nederland Leest

Elk jaar in november vindt Nederland Leest plaats – de grootste boekenclub van Nederland. Dit jaar is het thema duurzaamheid en wordt er stilgestaan bij de klimaatcrisis, het milieu, de natuur en grote protestacties zoals klimaatmarsen en boerenprotesten. De Cultuurfabriek sluit aan bij Nederland Leest met een programma dat mensen aan het denken zal zetten.

Veenendaal - De jonge dichter en filosoof Lieke Marsman (1990) debuteerde in 2017 met haar eerste roman Het tegenovergestelde van een mens. 'Roman' denkt in dit geval niet helemaal de lading: haar debuutwerk is een mengelmoes van fictie, non-fictie en poëzie. Niet alleen de stijl is eigenzinnig, maar ook het thema. Het tegenovergestelde van een mens is een van de enige Nederlandse romans over de klimaatcrisis en wat dat met ons als mensen doet.

In haar lezing op zaterdag 2 november (14.00-16.00 uur) gaat Marsman verder in op de thema's van haar debuut en wat de rol van literatuur is bij discussies over de klimaatcrisis. Kaarten voor de lezing kosten €7,50 en zijn te koop via de servicebalie van De Cultuurfabriek of www.bibliotheekveenendaal.nl.

Meer Nederland Leest in Veenendaal

Op zondag 10 november (14.30 uur) toont Filmhuis Veenendaal de indrukwekkende documentaire The Biggest Little Farm, over hoe filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly het drukke Los Angeles inruilden voor een zelfgebouwde progressieve boerderij. Met prachtige beelden die de kracht van de natuur onderstrepen. Filmtickets zijn te koop bij Filmhuis Veenendaal.

Zoals elk jaar kunnen Bibliotheekleden daarnaast gratis de geschenkboekjes van Nederland Leest ophalen in de Bibliotheek, zolang de voorraad strekt. Dit jaar leest Nederland mee in Winterbloei, een bloemlezing van de mooiste natuurverhalen van Jan Wolkers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden