Opening Week van de Landverhuizers, een van de meest in het oog springende activiteiten tijdens het Gilbertjaar.
Opening Week van de Landverhuizers, een van de meest in het oog springende activiteiten tijdens het Gilbertjaar. (Foto: )

Veel belangstelling Dialoogplein over Gilbertjaar

Veenendaal - De stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal en de Veense Jongerenraad hebben de Veenendalers opgeroepen om mee te denken over de vraag of en hoe het Gilbertjaar na 2019 een vervolg moeten krijgen. Voor het gesprek hierover op 16 oktober is veel belangstelling.

Meer dan 25 mensen hebben zich aangemeld, waaronder bekende Veenendalers als Johan Blad, Theo Methorst en Johan Huibers. Het concept 'dialoogpleinen' is door Dialoogplein Nederland opgezet. Deze 'pleinen' zijn bedoeld als een structurele oplossing voor democratie en actieve gemeenschapszin.
Het Dialoogplein Veenendaal krijgt een vliegende start met een gesprek over het thema dat veel Veenendalers bezighoudt: wat moeten we na 2019 doen met de opbrengsten van het Gilbertjaar.

Aanmelden

Zijn die er wel en zo ja, wat kunnen we daarmee in 2020 en daarna? Onder meer Saskia Koppert, Nadia Aliyat en Wim Oolbekkink hebben hun bijdrage aan de dialoog inmiddels toegezegd, maar er zijn nog enkele plekken vrij voor mensen die zich nog 'last minute' willen aanmelden. Dat kan via dialoogpleinveenendaal.nl.
Hierop is ook meer praktische informatie over de bijeenkomst te vinden. De Veense Jongerenraad is van plan om de uitkomsten van het gesprek op 16 oktober te gebruiken als basis voor een advies aan de gemeenteraad en aan de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal.

Vaker

De organisatoren van het Gilbertjaar zijn van plan deze adviezen zoveel mogelijk op te volgen en werken actief mee aan de organisatie van het eerste 'Dialoogplein Veenendaal'. Als het concept aanslaat, wil de Veense Jongerenraad in november en daarna vaker dit soort bijeenkomsten organiseren. Onder meer "Veenendaal verduurzamen, hoe dan?" en de citymarketing van Veenendaal staan als thema's op het verlanglijstje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden