Foto:

Bibliotheek Veenendaal breidt Taalhuis uit

Het Taalhuis in de Bibliotheek is dé centrale plek voor alle Veenendalers die de Nederlandse taal willen leren of verbeteren. Vanaf nu kunnen mensen er niet alleen terecht met een taalvraag, maar ook met vragen over omgaan met de computer en het internet. Tijdens wekelijkse inloopspreekuren krijgen mensen advies over passende ondersteuning of een cursus.

TVeenendaal - Om goed mee te doen in de samenleving, is het van belang dat mensen goed zijn in het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Het Taalhuis is er voor alle Veenendalers die de Nederlandse taal willen leren of verbeteren. Dit kunnen geboren en getogen Nederlanders zijn die willen werken aan hun lees- of schrijfvaardigheden, óf anderstaligen die de Nederlandse taal willen leren en verbeteren.

Daarnaast wordt steeds meer van mensen verwacht dat zij in staat zijn om voor allerlei zaken de computer en het internet te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van een reis met de bus of trein, inloggen met een DigiD, of online een afspraak maken met de gemeente. Het Taalhuis is er ook voor iedereen die hier vragen over heeft of ondersteuning bij wil.

Inloopspreekuren

Elke week op dinsdag (16.00-20.00 uur) en woensdag (10.00-12.00 uur) kunnen mensen langskomen bij het Taalhuis met vragen over de Nederlandse taal of omgaan met computers en het internet. Het Taalhuis biedt een overzicht van het cursusaanbod in Veenendaal, kan mensen koppelen aan een geschikte vrijwilliger en geeft advies over passende ondersteuning.

De inloopspreekuren zijn gratis en mensen kunnen zonder afspraak binnenlopen. Het Taalhuis bevindt zich op de tweede verdieping van de Bibliotheek in De Cultuurfabriek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden