Broer en zus sparen lege flessen voor Kika

Broer en zus Jurre en Lotte Tollenaar zetten zich nog tot het eind van deze maand in voor Kika. De twee hopen, door zoveel mogelijk flessen in te zamelen, de stichting die kinderkanker bestrijdt een extra steuntje in de rug te geven.

Veenendaal- Het was in de zomervakantie na het avondeten dat een item op het jeugdjournaal over Kika de negenjarige Jurre aan het denken zette. ,,Ik vond het niet fijn wat ik zag en wilde graag geld voor dit doel gaan inzamelen," legt Jurre uit. Zijn moeder vroeg hem er nog eens over na te denken, want als je eenmaal zoiets op poten zet moet je er natuurlijk ook vol voor gaan. Jurre bleef echter bij zijn plan en kreeg bijval van zijn 12-jarige zus Lotte, die het project graag samen wilde oppakken.
,,We vinden het leuk om samen dingen te doen. Zo halen we in de winter vaak kerstbomen op bij mensen thuis. Dan stoppen we het zakcentje in onze eigen portemonnee, maar nu wilden we dus graag iets voor een ander betekenen."

Bewijs is nodig
M
oeder Daphne besloot gehoor te geven aan de plannen van haar kinderen en hielp hen met de opzet van het project. Uit de verschillende manieren om geld in te zamelen kozen Jurre en Lotte voor het inzamelen van flessen. ,,Ik heb contact gezocht met Kika en een actiepagina voor ze opgezet. Hier kunnen mensen die dat willen doneren. Verder kregen we een kaartje die Jurre en Lotte kunnen meenemen als ze de deuren langsgaan, die het bewijs is dat ze toestemming hebben voor deze actie. ,,Het gebeurt soms wel dat mensen ons niet geloven als we.hen om lege flessen vragen voor Kika," vertellen de twee. ,,Gelukkig hebben we dan bewijs."

Doel omhoog
Het duo gaat sinds begin september al de straten langs voor Kika. Vaak gaat de skelter mee of Lottes fiets met krat voor het vervoer van de flessen. Of de buit ze mee valt? Jurre: ,,Soms heb je wel eens een middag dat bijna niemand wat geeft. Gelukkig zijn de ouders van klasgenootjes dan vaak wel gul en maakt dat de dag weer goed." Lotte vult aan: ,,Ons begindoel was om honderd euro op te halen en in die zin zijn we erg tevreden. Met ruim 400 ingeleverde flessen hebben we nu al honderd euro opgehaald en daarbij is er vijftig euro gesponsord via onze pagina. Bovendien hebben we nog een voorraadje thuis liggen die we nog moeten inleveren. We gaan nog tot eind oktober door en hebben als nieuw doel tweehonderd euro gesteld. Ik denk dat dit haalbaar is!"

https://www.actievoorkika.nl/lotte-en-jurre-komen-in-actie-voor-kika?username=jtollenaar%40tele2.nl&fbclid=IwAR3UCUATHncg13nXXR1gvUk-V56uSywNWTID5JGvnXQf_KlEwcTFT_OvzZs

Sanne Westerterp
Meer berichten