Schrijver Anne van Doorn
Schrijver Anne van Doorn (Foto: Jan van den Boogaart)

Nieuwe detective van Anne van Doorn

In de nieuwe detectiveroman van Anne van Doorn loopt een jonge vrouw weg uit een christelijke woongemeenschap. Maar vijfendertig jaar verstrijken er zonder levensteken van haar. Het mysterie van haar verdwijning moet worden opgelost in ‘De man die zijn geweten ontlastte’, dat zojuist is verschenen. Deze intrigerende roman is verkrijgbaar bij The Read Shop en Boekhandel Van Kooten en binnenkort ook bij de Jumbo aan het PWA-Park.

De detective van Anne van Doorn is de derde roman over het speurdersduo Robbie & Lowina. Robbie Corbijn is oud-rechercheur van de Veenendaalse politie die nu als particulier onderzoeker werkt. In ‘De man die zijn geweten ontlastte’ komt hij dicht bij zijn oude werkterrein, met plaatsen delict in Amersfoort en Ede. Samen met assistente Lowina reist hij stad en land af om de duistere geheimen van een inmiddels opgeheven commune te ontrafelen. Volgens de auteur zullen de lezers van zijn boek naar het puntje van hun stoel schieten. “Er zijn raakvlakken met de serie District Heuvelrug,” legt Anne van Doorn uit. “Wie bekend is met die reeks die onder mijn naam M.P.O. Books verschijnt, zal een verrassende ontdekking doen!”

De boeken van Anne van Doorn kenmerken zich door het beschaafde taalgebruik. Grove vloeken behoren niet tot zijn woordenschat, wat door veel lezers wordt gewaardeerd. Zo kan een ieder genieten van een intrigerend verhaal. Van Doorn timmert ondertussen stevig aan de weg. Onlangs maakte hij zijn internationale debuut in Ellery Queen Mystery Magazine. Dit vermaarde Amerikaanse tijdschrift publiceerde een van zijn korte verhalen. “A very clever tale,” aldus de hoofdredacteur van dit blad.

De Nederlandse uitgever van Anne van Doorn viert de Amerikaanse publicatie door het instellen van een combinatieprijs voor drie eerdere boeken van de auteur. Een feestelijke korting. Tot eind dit jaar zijn ‘De ouders keerden niet terug’, ‘De student die zou trouwen’ en ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ verkrijgbaar voor slechts 25 euro, in plaats van 40,90 euro. Het ISBN voor deze actie is 9789492715425.

‘De man die zijn geweten ontlastte’ (ISBN 9789492715333) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Meer informatie is te vinden op de website van de uitgeverij, e-pulp.nl, en op de website van de auteur, annevandoorn.be.

Meer berichten