minister de Jonge
minister de Jonge (Foto: Dirk Hol)

Minister De Jonge verbindt vlaggen van kinderen

Op 10 oktober verbindt VWS-minister Hugo de Jonge vlaggen aan een megalange feestslinger. Het afgelopen jubileumjaar van Home-Start hebben honderden kinderen uit het hele land feestvlaggen versierd.

Veenendaal - Home-Start organiseerde de feest-slinger actie om kinderen, ouders en organisaties in zorg en welzijn met elkaar te verbinden. Op deze manier is extra aandacht gevraagd voor gezinnen die te maken hebben met overbelasting, eenzaamheid, armoede en sociaal isolement. De vroegtijdige en informele aanpak van Home-Start bestaat 25 jaar in Nederland. De vrijwilligers van Home-Start hebben zelf ook opvoedervaring. Zij gaven in 25 jaar een steuntje in de rug aan 40.000 gezinnen met 85.000 kinderen. Hiermee zijn heel veel opvoedvragen beantwoord. Ouders kregen hun gezin er weer mee op de rit.

Ook gemeente Veenendaal voert het Home-Start programma uit. Afgelopen jaar zijn hier 42 gezinnen met 98 kinderen ondersteund. In Veenendaal hebben kinderen en ouders van het mamacafe Cultuurfabriek, kinderopvang Kwink, Bouwdorp en basisschool Mozaïek/Petenbos meegedaan met de feestslingeractie. De feestslingeractie werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Kinderhulp en is samen met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes uitgevoerd.

Home-Start Veenendaal

Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Home-Start wil hiermee voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen.

Meer berichten