Veense Hart ladies bij finish Hoek v Holland
Veense Hart ladies bij finish Hoek v Holland (Foto: Alies Ouwerkerk )

De 11strandentocht groot succes

Zaterdag 5 oktober was het dan eindelijk zover. De Veense HART ladies vertrokken vroeg uit Veenendaal richting Scheveningen. Aangekomen bij de start vond een ontmoeting plaats met schaatsster Barbara de Loor (Nederlands oud-langebaanschaatster en presentatrice).

Veenendaal - Barbara de Loor liet zich in 1999 opereren om van de hartritmestoornissen af te komen die haar regelmatig belemmerden. Ze kon daarna haar carrière vervolgen en vierde in 2005 haar sportieve hoogtepunt met de wereldtitel op de 1000 meter. Voor de start eerst een vrolijke warming-up begeleidt door Barbara en om 11 uur begonnen de Veense HART ladies aan de 20 km. 5 stempelposten voor de boeg, via Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, 's-Gravenzande naar eindbestemming Hoek van Holland. Onderweg vonden mooie gesprekken en ontmoetingen plaats met o.a. ook hartpatiënten.

Het zonnetje liet zich gelukkig af en toe zien en rond 15.15 uur werd de finish door alle ladies bereikt. 214 donateurs hebben de Veense HART ladies gesponsord en is er 3408 euro opgehaald. Restaurant de Vendel heeft er voor gezorgd dat de ladies er warm bij liepen in een mooi jasje! Er liepen ruim 3000 wandelaars en hardlopers mee aan de 11 strandentocht en in totaal is er 131.506 opgehaald voor onderzoek naar hart- en vaatziekten! De Hartstichting zet zich in voor een gezond hart voor iedereen. Want je hart laat je groeien, liefhebben en leven. Voor meer info: www.11strandentocht.nl of ga naar www.hartstichting.nl Volgend jaar vindt de 4e editie van de 11strandentocht plaats op zaterdag 3 oktober. Een tocht met en voor het hart!

Meer berichten