Kort voor de start van de opschoondag in Petenbos kreeg men nog de laatste instructies. (Tekst en foto's: Pieter Vane)
Kort voor de start van de opschoondag in Petenbos kreeg men nog de laatste instructies. (Tekst en foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Opschoonochtend in wijk Petenbos

Door Pieter Vane

Veenendaal - De verzamelplaats voor de medewerkers aan de opschoondag zaterdagochtend in de Veenendaalse wijk Petenbos was bij de Jumbo supermarkt. Iedereen kreeg hier een geel hesje uitgereikt en na een inleidend praatje van wethouder Engbert Stroobosscher en een groepsfoto ging men in groepjes van twee of drie de wijk in. Een aantal leden van het college was hierbij aanwezig.

Er werd opvallend veel plastic aangetroffen, veelal weggewaaid onder de struiken zodat er soms acrobatische toeren moesten worden uitgehaald door de vrijwilligers om dit hieronder vandaan te krijgen. Natuurlijk lagen er ook weer veel blikjes, dit ondanks de aanwezigheid van vuilnisbakken. Een winkelklant gaf het goede voorbeeld door zijn glaswerk in de daarvoor bestemde glascontainer te deponeren. De EHBO was ook present, politie en boa hielpen een handje mee. Tevens was er een professionele veegwagen aanwezig. Voor de medewerkers was er een een zakje met verrassing en een bosje bloemen, uitgereikt door wethouder Stroobosscher.
In de kleine party tent voor de Jumbo was er drinken en wat te eten voor wie dat wilde.
Het weer liet zich die ochtend tot ieders opluchting van zijn beste kant zien, de stemming zat er dan ook goed in bij de vele vrijwilligers

Meer berichten