Foto: Persgroep

Parasporter Tim haalt top van Mont Ventoux

Parasporter Tim Jubbega zet zich tijdens verschillende grote sportevenementen in om geld op te halen voor de KWF Kankerbestrijding. Zo ging de inwoner uit Amerongen onlangs de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen. ,,Ik heb het gehaald, met allerlei rare omstandigheden. Er is zoveel gebeurd, dat ik het eerst even moet laten bezinken!" was de eerste reactie van Tim toen hij net over de finish was.

De Franse Alpen- Zo'n twee weken geleden reisde Tim met zijn team af naar het zuiden van Frankrijk, richting de Mont Ventoux. ,,Na een lange heenreis kwamen we aan in Montbrun les-Bains. Nadat we onze spullen hadden uitgepakt zijn we snel gaan slapen," vertelt Tim. Tim en zijn makkers wilden de dag daarna in Sault wat eten gaan halen om daarna alvast met de auto de berg te gaan verkennen. Toen sloeg het onheil toe. ,,PANG, ineens kreeg ik een klapband, dat zal je nou altijd zien!" De groep besloot eerst om toch met de auto de 'Reus van de Provence' op te gaan, het was helder weer en dus kregen ze een goed beeld van de klus die hen te wachten stond. Eenmaal terug bij het kasteel in Montbrun werd een oplossing gezocht voor de rolstoel van Tim. ,,Een medewerkster vroeg bij de lokale fietsenmakers of er banden op voorraad waren. Helaas was dit niet zo, maar er werd voor nood een inch maat binnenband groter ingezet door een van de mededeelnemers."

Beter asfalt
De volgende dag was het tijd om de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Met een compleet reservewiel als back-up en de ingezette binnenband voelde Tim zich zeker genoeg om van start te gaan. ,,Het asfalt op de berg was beter dan in het stadje waar je allemaal oneffenheden en gootjes en zo had. Ik durfde het dus wel aan." Zijn enthousiasme kende zelfs geen grenzen, want de Ameronger ging de eerste twee kilometer zo snel dat hij als eerste beneden kwam. Een wat te overmoedige start bleek daarna. Tim had het zwaar en moest zijn ritme een beetje vinden. ,,De zware omstandigheden vielen toch wat rauw op mijn dak," erkent Tim, die het tot een kilometer of 13 a 14 zwaar had. ,,Op een gegeven moment kwam ik dan toch aan bij de beroemde laatste bocht waar het stijgingspercentage elf procent is. Dit ging op zich nog wel, maar er stond ook een mistral wat het dus nog zwaarder maakte dan normaal. Maar... ik heb de top bereikt! Al met al was het een geweldige en bijzondere prestatie."

Doneren
Tim zamelde nu al ruim €2000,- in voor de kankerbestrijding met zijn beklimming. Doneren kan nog tot en met 15 oktober. Ga hiervoor naar de website www.grootverzettegenkanker.nl en kies Tims naam in de deelnemerslijst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden