Koorproeverij bij Christelijk Nationaal Koor

VEENENDAAL - Het Christelijk Nationaal Koor houdt op zaterdag 21 september een zogenaamde koorproeverij met als thema "Zingen is mensen aanraken met je geluk!".

Vanaf 9.30 uur is iedereen die graag wil zingen welkom op de open repetitie in het Ichthus college aan de Vondellaan in Veenendaal.
,,Er wacht jou daar een hartelijke ontvangst bij een open, transparant en gezellig koor waarbij ook jij je snel thuis zult voelen. Ook zal de wijze van repeteren van onze zeer bevlogen en muzikale dirigent Jacob Schenk jou zeker aanspreken. Iedereen, jong, middelbaar of senior die graag wil zingen, is op ons koor welkom. Wij willen niets liever dan ook jou op onze koorproeverij te ontmoeten", aldus een woordvoerder namens het koor.

Het zanggezelschap bestaat inmiddels alweer 31 jaar en heeft in al die jaren bewezen een stabiel koor te zijn. Gedurende al die jaren heeft het koor een ledental dat zich beweegt tussen de 90 en 100 leden. Het unieke van het koor is tweeledig namelijk enerzijds dat de leden van het koor werkelijk uit het hele land naar de repetitie van het koor in het Ichthus college in Veenendaal komen en anderzijds dat het koor maar één keer in de drie weken repeteert.

Niettegenstaande het beperkte aantal repetities heeft het koor kans gezien een zeer gevarieerd repertoire op te bouwen. Zowel klassieke koorwerken van o.a. de componisten Händel, Mozart, Mendelssohn, Rameau, Verdi en Bach als klassiek geestelijke muziek, anthems, cantates en geestelijke koorliederen staan op het programma.

In de loop der jaren heeft het koor grote bekendheid gekregen door de vele optredens in binnen- en buitenland. Jaarlijks geven ze zes concerten in ons land en ééns in de twee jaar maakt het koor een buitenlandse reis waarbij, gedurende die reis, ook drie tot viermaal een concert wordt gegeven. Zo werden door het koor reizen gemaakt naar o.a. Engeland, Praag, Wenen, Leipzig, Berlijn en Salzburg.

Omdat gebleken is dat heel veel mensen graag zingen, maar soms toch enige schroom ervaren om zich bij een koor aan te melden, geeft het koor op zaterdag 21 september a.s. een zogenaamde

Nieuwsgierig?  Kijk dan op de site: www.cnkkoor.eu of neem contact op met telefoonnummer 0318-511920.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden