Overeenstemming nieuw gezondheidscentrum

RHENEN - De zorgverleners en de eigenaar/ontwikkelaar hebben overeenstemming bereikt over de bouw van een nieuw centrum aan de Nieuwe Veenendaalseweg.

Sinds 1 mei 2019 is B&S Real Estate B.V. uit Baarn eigenaar van zowel het huidige Gezondheidscentrum als het naastgelegen voormalige kerkgebouw. Die overeenstemming heeft betrekking op het aantal te realiseren ruimten en de huurprijs. Op 19 september 2019 wordt hiertoe een intentieovereenkomst ondertekend. Om het geheel exploitabel te maken worden er ook diverse appartementen gerealiseerd.

In de afgelopen 10 jaar is het, ondanks herhaalde pogingen van diverse partijen, niet gelukt een Gezondheidscentrum tot ontwikkeling te brengen. Daar lijkt nu verandering in te gaan komen want als het aan de nieuwe eigenaar en zorgverleners ligt kunnen inwoners van Rhenen binnen afzienbare tijd gebruik maken van een modern en eigentijds gezondheidscentrum.

Het centrum gaat onderdak bieden aan de huisartsenpraktijken De Grebbe en Nieuw Rhenen, Fysio- en Oefentherapie Rhenen-Elst(U), Apotheek Rhenen en Apotheek Deys. Het geheel van zorgverleners wordt aangevuld met een aantal kleinere zorgpartijen en mogelijk een tandartsenpraktijk.

Door de nieuwbouw krijgen zowel de artsen, fysiotherapeuten als apothekers aanmerkelijk meer ruimte ter beschikking die gebruikt gaat worden om zorg en samenwerking binnen de zorg verder te verbeteren. Dat is hard nodig om de inwoners van een Rhenen een toekomstbestendige eerstelijns zorg te garanderen.

,,De overeenstemming tussen eigenaar en zorgverleners houdt echter niet in dat het nieuwe gezondheidscentrum er ook daadwekelijk gaat komen. Het is nu aan de gemeente om in samenspraak met de eigenaar tot goede afspraken te komen. Het behoeft geen betoog dat de zorgverleners verwachten dat de inspanningen van de afgelopen 10 jaar gaan leiden tot een positief resultaat zodat Rhenen trots kan zijn op een mooi en toekomstbestendig gezondheidscentrum'', aldus een woordvoerder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden