Het Stadsdichtersgilde. v.l.n.r: Mats Beek, Daphne Kalff, Samira Senghini en Wilco van Doorn
Het Stadsdichtersgilde. v.l.n.r: Mats Beek, Daphne Kalff, Samira Senghini en Wilco van Doorn Pauline van Balgooy

Veenendaal heeft een stadsdichtersgilde

15 april 2022 om 16:48 Lokaal Deel je nieuws

Veenendaal heeft een stadsdichtersgilde.
Sinds 13 april heeft Veenendaal een Stadsdichtersgilde. Niet meer één stadsdichter maar een echt Stadsdichtersgilde, zo kunnen er meer initiatieven ontplooid worden en kunnen de taken verdeeld worden. Het gilde bestaat uit 4 personen: Mats Beek, de eerste stadsdichter van Veenendaal; Daphne Kalff, voorzitter van de commissie Gedichten op Muren; Samira Senghini, een artistieke duizendpoot: maakt poëzie, zingt en schildert. Het kwartet  wordt compleet gemaakt met Wilco van Doorn, ook geen onbekende in de Veenendaalse poëziewereld.
Tijdens het druk bezochte Cultureel Café van 13 maart werd het gilde geïnstalleerd. Allen lieten een aantal door henzelf geschreven gedichten horen. Allemaal een eigen stijl maar de gedichten waren allemaal van kwaliteit. Men had er zin in en dat was goed te zien.  Er kwamen meteen een paar opdrachten binnen. Een opdracht in het kader van 4 mei en er kwam de vraag of Samira wilde meewerken aan het Cultuurfeest op 1 juni.
Voor Derk Postma was het zijn laatste officiële optreden als stadsdichter. Hij sloot dit af met een serie prachtige gedichten. Het officiële afscheid van Derk is als de bundel met zijn dierbaarste gedichten af is. Veel succes voor het Stadsdichtersgilde.
 

Stadsdichtersgilde: vl.n.r Mats Beek, Daphne Kalff, Samira Senghini en Wilco van Doorn
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie