Een beeld uit de oefenwedstrijd die Renswouw en VCV pas samen afwerkten. VCV staat aan de overkant in het rood. (Foto: Sanne Westerterp)
Een beeld uit de oefenwedstrijd die Renswouw en VCV pas samen afwerkten. VCV staat aan de overkant in het rood. (Foto: Sanne Westerterp)

Renswouw ronde verder in de beker

Sanne Westerterp

Renswoude/Veenendaal - De volleybalmannen van Renswouw zijn het seizoen zaterdag sterk begonnen.

Door de 3-0 overwinning op US is de volgende ronde van het nationale bekertoernooi bereikt. VCV speelde dit weekend een nuttig (oefen) driekamp in eigen huis en hoeft komende zaterdag - omdat het als eerste divisie ploeg de eerste bekerronde vrij had- pas zijn eerste duels 'voor het echie' te spelen.

Renswoude/Veenendaal- De kop is er af voor de mannen van Renswouw. Het team dat in de tweede divisie uitkomt, speelt dit seizoen met vijf jongens die onlangs in de eredivisie uitkwamen. Het is dus nog even zoeken, al geldt dat praktisch voor ieder team in het begin van het seizoen. ,,Toch liep het goed genoeg," vond spelverdeler Bart van Garderen. ,,Alleen in de tweede set hadden we even moeite met onze tegenstander. Aan de andere kant kwam US met zijn tweede team op bezoek; dit was dus geen reële afspiegeling van de tegenstanders die wij verder tegen zullen komen dit seizoen."
Van Garderen geniet van zijn terugkeer naar zijn jeugdclub met een groep vrienden die hij in zijn volleybalcarrière maakte. ,,Het is hartstikke leuk om voor Renswouw te spelen en zeker met deze groep. Natuurlijk is er verschil qua niveau ten opzichte van mijn laatste seizoenen bij Dynamo, maar ook hier hebben we veel kwaliteit in huis dus dat scheelt. Ik moet vooral zelf wennen aan het feit dat we maar één keer per week trainen, daardoor is mijn vastigheid wel iets minder."
Renswouw speelt zaterdag de volgende ronde van de beker. In een vierkamp treft de ploeg uit Renswoude twee eerste divisie teams en een derde divisionist. ,,Volgens mij gaat alleen de winnaar verder in het toernooi, maar we hebben zeker kans. Dan moeten we wel beter spelen dan zaterdag, want er staan ook sterkere teams aan de overkant. We hebben nog weinig momenten gehad om aan elkaar te wennen, dus als er een ingespeeld team met veel kwaliteit tegenover ons staat krijgen we het lastig."

De mannen van MKB Accountants/VCV werkten zaterdag een driekamp af in voorbereiding op de seizoenstart. Ondanks de verloren duels tegen Sudosa en Tilburg was trainer Robert Pleizier tevreden: ,,Het ging me niet om de setstanden maar om het behalen van onze doelen. Verdedigen en serveren met een opdracht verliep goed genoeg, alleen op het vlak communicatie valt voor ons echt nog veel winst te behalen. In chaotische situaties moet meer duidelijkheid komen en we kunnen onze aanvallers - door te kijken waar de tegenstander het blok zet- nog beter coachen waar ze het beste heen kunnen slaan."
Ook routinier Hugo Rijken was blij met de duels. ,,De jonge jongens groeien door onze vele trainingen erg hard, waardoor de concurrentie steeds groter wordt. Aan het net hebben we veel hoogte en dat is echt een pluspunt. We missen door een stukje jeugdigheid nog wat vastigheid; ervaring opdoen en blijven trainen, dan komt dat vanzelf ook goed."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden