Paarden kunnen voor de start even kennismaken met elkaar.
Paarden kunnen voor de start even kennismaken met elkaar. (Foto: Nanda van Doorn)

Pink ribbonrit voor ruiters met eigen paard

Ede - Nanda van Doorn, gids te paard op de Veluwe, organiseert zaterdag 12 oktober een sponsorrit voor ruiters met eigen paard op een mooi stukje van de Veluwe.

Nanda: ,,Er is inmiddels een stop op inschrijving van deelnemers. Op dit moment hebben we 26 gegadigden. Geïnteresseerden met eigen paard kunnen nog wél inschrijven, maar worden dan op de reservelijst gezet. Mocht het zo zijn, dat er in het huidige team uitvallers zijn, dan krijgt degene die het eerst op de reservelijst is ingeschreven, de kans om mee te rijden.''

Gids te paard op de Veluwe neemt onder begeleiding de gastruiters mee tijdens een relaxte buitenrit door het mooie Roekelse bos, natuurgebied de Planken Wambuis, om vervolgens na een goed verzorgde lunch bij Theeschenkerij-Boerderij Mossel, de rit via de heide en Edese bos richting het start- en eindpunt te voltooien.

,,Een buitenkansje voor ruiters die eens ontspannen willen rijden, zonder navigatie of knooppuntenkaart. Het biedt een kans om veel meer van de omgeving te kunnen genieten. We verzamelen met de deelnemers (en toeschouwers) op parkeerplaats Westerrode, gelegen aan de Apeldoornseweg N224 Ede-Otterlo. Hier kunnen de deelnemers onder het genot van een kop koffie of thee hun paarden, na de soms lange heenreis (zelfs deelnemers uit België!) ven laten grazen. Dat heeft een gunstige uitwerking op de paarden, het geeft namelijk een kuddegevoel. Hierdoor verloopt een rit met zoveel deelnemers en verschillende karakters van paarden, op een aangename en rustige wijze. Afgelopen jaar ben ik met 17 deelnemers op pad geweest en heeft er geen enkele vervelende situatie plaats gehad", vertelt Nanda trots.

Ook leuk om te zien, zeker voor toeschouwers, is dat veel deelnemers zichzelf en hun paarden met de kleur roze, Pink Ribbon, aankleden. ,,Ik zou het fantastisch vinden als er tijdens het vertrek toeschouwers aanwezig zijn!", laat de organisator weten.
Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

https://paardrijden.voorpinkribbon.nl/team/gids-te-paard-op-de-veluwe-rijdt-voor-pink-ribbon

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden