Vrienden en familie kennen Ahmed niet meer terug.
Vrienden en familie kennen Ahmed niet meer terug. (Foto: Pr)

Le Jeune Ahmed en Lion King in Filmhuis

Veenendaal - Komend weekend vertoont Filmhuis Veenendaal Le Jeune Ahmed en The Lion King.

De films gaan over de 13-jarige Ahmed die worstelt met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven en over de beroemde leeuwenwelp die opgroeit tot de koning die hij altijd voorbestemd was om te worden.
The Lion King was ook in 1994 al een enorme hit in Veenendaal. De film is recent opnieuw uitgebracht, maar nu als animatiefilm waarbij 25 jaar aan nieuwe film- en computertechniek is verwerkt. Het verhaal speelt zich af op de Afrikaanse savanne, waar de koning der dieren, de leeuw Mufasa, heer en meester is. De jonge leeuwenwelp Simba adoreert zijn vader, en bereidt zich voor om hem later te gaan opvolgen. Mufasa's broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft echter hele andere plannen.

De prijswinnende regisseurs en scenarioschrijvers Jean-Pierre en Luc Dardanne kunnen nu ook de Palm voor Beste Regisseur in de trofeeënkast zetten, die ze in Cannes wonnen met Le Jeune Ahmed. In deze film wijdt een tiener zich volledig aan zijn geloof, waardoor zijn omgeving hem langzaam kwijt raakt. Na een bizar ongeluk moet Ahmed kiezen hoe hij verder zal gaan met zijn leven.
The Lion King draait zaterdag 14 september om 20.00 uur.
Le Jeune Ahmed is te zien op zondag om 14.30 in Filmhuis Veenendaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden