In de stad Utrecht zijn 300 bushokjes verduurzaamd
In de stad Utrecht zijn 300 bushokjes verduurzaamd (Foto Barbra Verbeij / Reklame Bureau Limburg.)

CDA Veenendaal wil groene bushokjes

VEENENDAAL - CDA Veenendaal gaat het College va B&W voorstellen om te onderzoeken of groene bushokjes ook in Veenendaal mogelijk zijn.

De daken van de groene wachthuisjes bij bushaltes zijn in de stad Utrecht inmiddels voorzien van zonnepanelen of beplanting . “Dat zouden we in Veenendaal ook moeten doen,” zegt raadscommissielid Alies Ouwerkerk.

Op zo’n driehonderd Utrechtse bushokjes is sedum geplant, een gewas dat weinig aarde nodig heeft en dat ijzersterk is. De plant is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, houdt regenwater langer vast en bestrijdt fijnstof. “Het idee ontstond na een aanbesteding van de stad Utrecht, waar wij onderscheidend wilden zijn,” aldus Jerry Ramaekers van Reclame Bureau Limburg uit Voerendaal. “We bedachten dit concept en kregen de opdracht.” Inmiddels staan er zo’n driehonderd bushokjes in Utrecht met een groen dak. Het concept krijgt grote nationale en internationale aandacht.

CDA Veenendaal stelt het College van B&W voor om te onderzoeken of dit concept ook in Veenendaal toepasbaar is. Weliswaar heeft Veenendaal een contract met een ander reclamebureau dat de wachthuisjes exploiteert, maar de Veenendaalse bushokjes zijn volgens Ramaekers goed geschikt voor dit concept. Bovendien heeft het Limburgse bureau bewust geen octrooi aangevraagd, zodat het concept ook door andere bedrijven is toe te passen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden