Bezoek aan het laboratorium
Bezoek aan het laboratorium (Foto: D. Neufeld)

Studenten bezoeken Zwitsers lab

VEENENDAAL - Carbogen Amcis examenkandidaten met een 9 of hoger voor scheikunde op de eindlijst brachten een bezoek aan Carbogen Amcis in Bubendorf en Bazel.

Het is voor de chemische industrie moeilijk om aan personeel te komen. Het werk op het laboratorium of in de fabriek lijkt niet aantrekkelijk voor met name de jonge generaties. Terwijl de chemie toch een sterk ontwikkelende branche is met moderne technologie en veel IT. Daarnaast speelt chemie een grote rol in de wereld. Je komt overal producten uit de chemie tegen zoals in je computer, voeding, geneesmiddelen.

Carbogen Amcis in Veenendaal wil met name jonge scholieren bekend maken met de wereld van de chemie. Daarom heeft Carbogen Amcis de examenkandidaten met een 9 of hoger voor scheikunde op de eindlijst een mooi aanbod gedaan. Deze scholieren mochten naar Zwitserland om daar de moderne laboratoria en fabrieken te bekijken. Dus zijn vorige week 4 scholieren afgereisd naar Zwitserland. Naast een bezoek aan Carbogen Amcis in Bubendorf, hebben ze ook een rondleiding gekregen in Bazel en was er ruim de tijd om de stad te bekijken.

De scholieren, van het Rembrandt College en het Ichtus College, hadden hun studiekeuze al gemaakt en dat was niet altijd in de richting van chemie. Toch was er veel interesse en enthousiasme, met name ook omdat chemie inderdaad overal is en men ook de raakvlakken met hun voorgenomen studies zag. Zelfs met rechten!

Carbogen Amcis uit Veenendaal is een producent van chemische en farmaceutische producten. Ze is met name actief op het gebied van vitamine D-producten en cholesterol en levert aan de farmaceutische, cosmetische en diervoederindustrie. Zij heeft haar wortels in de wol-industrie van Veenendaal: nog steeds worden alle producten uit wolvet geproduceerd.

Meer berichten