Ria de Man en Richard van Keulen voor Hospice Berkenstein, vertrekpunt van 'Run of Wandeling voor Hospice Berkenstein'. (Foto: Christine Dijk)
Ria de Man en Richard van Keulen voor Hospice Berkenstein, vertrekpunt van 'Run of Wandeling voor Hospice Berkenstein'. (Foto: Christine Dijk)

Wandelen of hardlopen voor de hospice

Door Christine Dijk

VEENENDAAL - Op zaterdag 14 september wordt voor de vierde keer gewandeld en hardgelopen voor Hospice Berkenstein. Een prachtige gelegenheid om de benen te strekken voor een goed doel, maar daarnaast is het gezond en gezellig! Ria de Man en Richard van Keulen zijn weer van de partij.

Zelfs als je regelmatig in de omgeving wandelt of hardloopt, biedt 'Sportief genieten voor hospice Berkenstein' je weer een nieuwe kijk op een vertrouwd stukje Utrechtse Heuvelrug. Dat is slechts één van de vele redenen dat zowel Ria als Richard meedoen.

Beiden wonen in Veenendaal en rennen of wandelen veel in de bossen van Amerongen en Prattenburg. "Maar de mooie routes die zijn uitgezet voor het Berkenstein-evenement verrassen ons telkens weer. Er zijn altijd weer van die paadjes die je toch nog niet blijkt te kennen", zijn ze van mening. "Extra mooi in deze tijd is de heide die nog volop bloeit. We doen vast weer inspiratie op voor onze eigen wandeling of hardlooprondje."

Voor Ria is het de derde keer dat ze meedoet. "Ik vind het fijn om voor een goed doel als de hospice te lopen. Vorig jaar liep ik samen met één van m'n wandelvriendinnen, en ook dit jaar gaan we weer samen. Hardlopen heb ik heel lang gedaan, maar ik ben 76 en doe het een heel klein beetje kalmer aan, wat tempo betreft", lacht ze.
Richard is fanatiek hardloper en daarnaast coördineert hij trainingen bij VAV. Hij is organisator van de Kwintelooijen Winter Run, die óók gehouden wordt om goede doelen een hart onder de riem te steken. "Aan zo'n hardloopwedstrijd als die voor de hospice doe ik mee vanwege het goede doel, maar ook om een goede tijd neer te zetten."

Naast deelnemers uit Veenendaal en directe omgeving komen er hardlopers er wandelaars uit het hele land genieten van dit prachtige stukje Nederland. Ook de hond mag mee op 14 september, mits die aangelijnd is. Naast dat samen sporten gezond en gezellig is, steun je door je deelname meteen ook een goed doel. Het tientje (Berkenstein Bos Run) en zes euro (Wandelen voor Hospice Berkenstein) komen volledig ten goede van Hospice Berkenstein.

Zeventig procent van de mensen geeft aan thuis te willen sterven, maar dit kan slechts in zo'n dertig procent van de situaties. Een grote groep vrijwilligers biedt in een bijna twee eeuwen oude boerderij aan de Vondellaan 57 zorg aan terminaal zieke mensen en hun familie. Hospice Berkenstein is voor een ieder, ongeacht achtergrond of levensovertuiging een veilige plek om op een waardevolle manier invulling te geven aan zijn of haar laatste levensfase.
Inschrijven voor Berkenstein Bos Run via inschrijven.nl.
Startgeld € 10,- Starttijd: 11.00 uur (5 en 10 km). Wandelen voor Hospice Berkenstein. Startgeld € 6,-, Starttijd 9-10 uur (20 km) 9-11 uur (5, 10 en 15 km).

Voor meer informatie kijk op: http://voorberkenstein.nl

Meer berichten