In augustus zijn er verbouwingen de in Bibliotheek Veenendaal. Zo moet het worden.
In augustus zijn er verbouwingen de in Bibliotheek Veenendaal. Zo moet het worden. (Foto: )

Atelier in de Bibliotheek van Veenendaal

Veenendaal - In augustus zijn er verbouwingen in Bibliotheek Veenendaal. Op de tweede verdieping kunnen bezoekers straks een prachtig, nieuw atelier bewonderen. Dit atelier wordt speciaal gebouwd voor de kunstzinnige en creatieve cursussen die vanaf september van start gaan.

In opdracht van de Bibliotheek maakte het Veenendaalse ontwerpbureau Grafische Kamer een ontwerp voor het nieuwe atelier. Er is vooral veel aandacht voor goed licht, zodat alle cursisten de juiste omstandigheden hebben tijdens het maken van hun schilderijen, tekeningen en ander creatief werk.

Creatieve cursussen

Vanaf september kan je allerlei cursussen, workshops en lezingen volgen in de Bibliotheek. Sinds kort is de bieb namelijk verantwoordelijk voor het aanbod Volwasseneneducatie (voorheen Volksuniversiteit). Het atelier wordt voor de kunstzinnige en creatieve cursussen gebouwd. Zo is er een cursus Chinees penseelschilderen, kan men leren etsen én schilderen als Rembrandt, en workshops pottenbakken, tekenen en vilten. Iedereen die graag meteen gebruik wil maken van het nieuwe atelier kan zich inschrijven voor de cursussen en workshops via cursus.bibliotheekveenendaal.nl.

Meer berichten