Prijsuitreiking micro Max
Prijsuitreiking micro Max (Foto: Ben van de pavert)

Gebroeders van de Pavert doen het goed op NK Karten

Veenendaal - Afgelopen weekend werd in Berghem het Nederlands kampioenschap verreden deze keer was het een Benefit wedstrijd dus er reden ook sterke Belgen mee.

Mika van de Pavert uit Veenendaal rijdt in de 2 takt klasse micro max en staat 2e in het kampioenschap, dus een belangrijke weekend voor hem. De kwalificatie was op zaterdag en verliep goed en mikareed een 3e tijd, zondag wedstrijddag en de 1e race was zeer nat en verliep slecht mika werd 16e maar kreeg een straf van 3 sec en werd helaas 19e. doordat er vreemde dingen gebeurde werden van 2 rijders de diskwalificatie ingetrokken en mikamoest de 2e en finale race starten van plek 21 na een hele mooie inhaalrace werd Mika van de Pavert 2e de concurentie liet ook punten liggen dus de kansen voor het nk liggen nog open met nog 2 wedstrijden voor de boeg.

Zijn grote broer Ralph van de Pavert rijdt in de minimax klasse. Daar rijden zeer getalenteerde mannetjes die echt wel kunnen sturen, De kwalificatie verliep droog en Ralph reed daar een 13e tijd op zich wel tevreden gingen we naar huis.

Zondag de racedag begon nat en Ralph was blij, in de regen laat hij altijd mooie dingen zien. Race 1 ralph begon gelijk goed en begon met inhalen met soms een foutje reed hij naar de 6e plek. Race 2 ging beginnen en daar begon het weer te regenen, iedereen stond op droogweer banden dus dat was glibberen en glijden Ralph reed naar een 4e plek maar door vele ongelukken werd de race stil gelegd, nadat de ambulance iedereen had behandeld kon de race weer starten, iedereen mocht de regenbanden erop doen en de race werd hervat.

Na leuke gevechten reed Ralph als 7e over de eindstreep.

Al met al een mooi race weekend en goed voor het vertrouwen voor de laatste 2 evenementen.

Ralph en Mika worden ondersteund door Ben van de Pavert de badkamer bouwer bij uitstek.

Wilt u weten of u iets kan betekenen voor deze snelle jongens, stuur een mail naar bvdpavert@hotmail.com

Meer berichten