De nieuwe escaperoom heeft een muzikaal tintje: de mysteries rond de dood van Elvis en de Club van 27.
De nieuwe escaperoom heeft een muzikaal tintje: de mysteries rond de dood van Elvis en de Club van 27. (Foto: )

Nieuwe AR Escape Room bij The Maxx

Van de redactie

Veenendaal - Dat Indoor Activiteiten Centrum The Maxx aan het Koningsschot in Veenendaal naast een Kartbaan, Lasergame, Glowgolf en Trampolinepark ook over verschillende Escaperooms beschikt is bij velen al langer bekend.

The Maxx Veenendaal beschikt over vier uitdagende kamers waar je binnen een uur uit moet zien te ontsnappen door middel van logisch denken, overleggen, raadsels oplossen en teambuilding. Naast deze kamers zijn er ook drie varianten van een kwartier, dit zijn de zogenaamde flashcaperooms. Tevens beschikt The Maxx over The Battle: twee identieke kamers waarin je niet alleen tegen de tijd (25 minuten), maar ook tegen elkaar strijdt.

Volgende stap

In de bijna 3 jaar dat het centrum nu open is hebben vele 'escapers' de weg naar Koningsschot 55 gevonden en is het tijd voor een volgende stap, een nieuwe invulling aan de kamers. Escaperoom House of Mystery wordt binnenkort vervangen door de eerste en enige AR (augmented reality) Escaperoom van Nederland: The Strings of Life. Augmented Reality is een beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer.

Deze nieuwe Escaperoom heeft een muzikaal tintje: de mysteries rond de dood van Elvis en de Club van 27. Dit zijn twee bekende mysteries uit de muziekgeschiedenis van popartiesten. Over beide mysteries doen er verschillende verhalen de ronde.

Nieuwe naanwijzingen

Zijn er misschien tóch meer verbanden tussen de beroemde artiesten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden? En hoe is Elvis nu uiteindelijk overleden? Of nog sterker; ís hij wel daadwerkelijk overleden? En wat is het verband tussen beide mysteries? De nieuwste technologie van augmented reality heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe aanwijzingen rondom deze mysterieuze zaken zijn gevonden. Deze leiden allemaal naar The Maxx Veenendaal.


Escaperoom Strings of Life is te spelen door een groep bestaande uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. Vanaf 28 augustus gaat deze AR-room draaien bij The Maxx, reserveren kan online via themaxx.nl of 0318 252020.

Meer berichten