Afbeelding
Foto: Shutterstock

Veenendaalse ondernemers door lockdowns gesleept met sterke online marketing strategie

24 januari 2022 om 07:24 Partnercontent

Om de zware en vervelende lockdowns door te komen hebben veel lokale ondernemers gebruik gemaakt van een goede marketing campagne. Door het inschakelen van een goed internet marketing bureau hebben ze de kop boven water weten te houden in deze toch wel lastige tijden. Maar wat heeft zo’n bureau nou eigenlijk precies kunnen betekenen voor deze ondernemers en wat zou het kunnen betekenen voor anderen.

Wat is online marketing

Iedere website is vindbaar in zoekmachines maar of je nu op pagina één bovenaan staat of op pagina 42 onderaan is natuurlijk een flink verschil. De beste resultaten op pagina één zullen namelijk heel veel vaker bezocht worden. In tijden waarin we in lockdown zitten en online bestellen dus de meest logische optie is, deze plaatsing vooral van cruciaal belang. Door gebruik te maken van online marketing kan je ervoor zorgen dat je van pagina 42 naar pagina één kan schuiven. Maar hoe kan je dit verstandig en weloverwogen doen? 

Gebruik maken van SEO

Een zoekmachine optimalisatie bureau is de meest verstandige optie wanneer een bedrijf beter gevonden wilt worden in bijvoorbeeld Google. Een dergelijk bedrijf zorgt er namelijk voor dat ondernemers op de juiste manier hun site optimaliseren en waar nodig content veranderen. Daarnaast zullen deze bureaus ook gebruik maken van linkbuilding en andere marketingtechnieken om de vindbaarheid nog meer te pushen. Want met enkel een goede website ben je er zeker nog niet.

Verschillende aanpakken

Er bestaan verschillende manieren om marketing aan te passen. Zo kan jij je richten op een klantenbasis in heel Nederland, maar je kan ook inspelen op de lokale markten. Dit tweede is een truc die veel gebruikt worden door zoekmachine optimalisatie bureaus. Vooral in de tijden van de lockdowns is er namelijk veel snelle markt te krijgen op de lokale markt. Daarnaast is een lokale markt vaak veel doelgerichter. Vooral voor de kleinere ondernemer. Klanten zijn namelijk eerder geneigd een schildersbedrijf uit de regio in te schakelen dan een die tientallen kilometers verderop zit.

Aanpassen aan de situatie en kansen benutten

Ondernemers in Veenendaal zagen dus ook de voor en nadelen van online marketing. Door het inschakelen van een zoekmachine optimalisatie bureau hebben ze met het verkregen advies een goed plan weten op te stellen om zichzelf door de lockdown periode heen te worstelen. In sommige gevallen was de opbrengst ook nog nooit zo hoog geweest en dat terwijl er een lockdown van dienst was in die periode. De kracht van online marketing zit hem dan dus ook vooral in het tactisch en slim gebruiken van de kansen die er liggen, maar vooral een goed plan opstellen en niet met willekeur gaan werken aan de vindbaarheid. Dat is het verschil dat een internet marketing bureau kan maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie