Kunstenares Linette Dijk toonde in juni haar ontwerpen aan een select gezelschap. (Archieffoto: Pieter Vane)
Kunstenares Linette Dijk toonde in juni haar ontwerpen aan een select gezelschap. (Archieffoto: Pieter Vane) (Foto: )

Kunstwerken komen in oktober in centrum

Veenendaal - Stichting Kunst in het Centrum onthult zaterdag 12 oktober twee kunstwerken in het culturele hart van Veenendaal.

Dat gebeurt op het Thoomesplein en het Stipplein. Door op ieder plein een bronzen kunstwerk te plaatsen creëert de Veenendaalse kunstenaar Linette Dijk verbinding van de twee pleinen en verbinding van de verschillende culturen. De kunstwerken vormen samen één geheel. ,,Het zijn twee symbolen in het kader van elkaar zoeken, met elkaar vieren en de verbinding daartussen'', vertelde de kunstenares eerder.

Gebaar

Als gebaar naar de inwoners van Veenendaal en om het gebied nog verder te verfraaien en het een eigen 'gezicht' te geven, heeft de gemeente Veenendaal haar goedkeuring gegeven aan het plaatsen van de twee kunstwerken. Linette Dijk kwam met dit initiatief. De stichting, die als doel heeft het culturele klimaat en erfgoed in Veenendaal te stimuleren, hoopt door, zoals men zelf stelt, ''het betrekken van de inwoners van Veenendaal de essentie en doordachte visie achter de beelden te delen.''.

Meer berichten