Op 10 november 2018 werd de eerste editie gehouden van De Nachtfabriek. Men kon er onder meer meedoen aan een silent disco. De tweede is in aantocht. (Archieffoto: Pieter Vane)
Op 10 november 2018 werd de eerste editie gehouden van De Nachtfabriek. Men kon er onder meer meedoen aan een silent disco. De tweede is in aantocht. (Archieffoto: Pieter Vane) (Foto: )

Tweede keer Nachtfabriek in Veenendaal

VEENENDAAL - De Nachtfabriek van Veenendaal wordt op zaterdag 9 november voor de tweede keer gehouden. Schrijver en columnist Özcan Akyol is een van de gasten. De Nachtfabriek is een cultureel festival dat 's avonds en 's nachts wordt gehouden in de Cultuurfabriek.


Vorig jaar waren er onder meer een silent disco, een escaperoom in, bingo in de lift en een filmkamer. Bovendien waren er lezingen, veelal op poëtisch vlak waarbij bezoekers in eenpersoonstentjes luisterden naar de woorden met vaak een diepe betekenis. Door de tentjes werd er een pop-up camping gesuggereerd.

Tango-training

Bezoekers kunnen dit jaar tijdens de Nachtfabriek aan de slag met een foto-installatie, een tintelende tango-training doen of aan de slag gaan met spookverhalen.
Het culturele festival is voor 18 jaar en ouder omdat er alcohol wordt geschonken.

De Nachtfabriek werd vorig jaar bedacht door Sanne Heymann, samen met Cornelie de Kuijper van de Cultuurfabriek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden