shura lipovsky
shura lipovsky (Foto: rosa beijen)

Shura Lipovsky zingt en vertelt

Shura Lipovsky zingt en vertelt

Tijdens de openingsavond van het studieseizoen Hebreeuws zal Shura Lipovsky Jiddische liederen zingen en Chassidische verhalen vertellen. Het thema is “Genezing en troost”. Ze wordt begeleid door Maaike Roelofs, cello en Paul Prenen, piano. Op dinsdag 3 september 2019 van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur in Wijkkerk De Open Hof (voorheen Aller Erf), Ronde Erf 86, 3902 CZ Veenendaal. Toegang gratis.

Shura Lipovsky doet de Jiddische (Chassidische) cultuur en liederen herleven, zij is daarin wereldwijd een sleutelfiguur. Zij is verhalenverteller en geeft als Magid (Joods spiritueel leraar) meditatieve zangworkshops die geworteld zijn in de joodse mystiek. Ze geeft concerten, colleges, masterclasses o.a. in Amsterdam, Parijs, Londen en New York. Sinds 2005 is ze directeur van een zomerschool in Londen, The Golden Peacock Jewish Music Institute en leidt ze een koor in het Maison de la Culture Yiddish in Parijs. In December 2017 ontving Shura Lipovsky de Adrienne Cooper “Dreaming in Yiddish” Award in New York voor haar nieuw geschreven Jiddische liederen en haar werk als ambassadeur van de Jiddische cultuur .

De Werkgroep Hebreeuws in de Vallei nodigt u uit voor deze muzikale avond. Verdere activiteiten van de Werkgroep zijn een driejarige Taalcursus Bijbels Hebreeuws en verschillende leesgroepen Hebreeuws en Jiddisch. Voor info: Rosa Wisgerhof-Beijen, tel. 0318 515432, rosabeijen@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden