Dutch Domino Team is begonnen aan recordpoging

Maar liefst 350.000 dominostenen. Daarmee moet het record van 218.589 stenen uit 2018 worden verbroken. Dutch Domino Team is begonnen aan grootste project ooit.

Veenendaal - Vandaag is het Dutch Domino Team bij elkaar gekomen om te beginnen met het grootste dominoproject van 2019. Na een jaar van voorbereiding zullen de komende twee weken alle 350.000 dominostenen neergezet worden. De planning is strak, fouten kunnen zij zich eigenlijk niet veroorloven. Op zaterdag 24 augustus gaan alle stenen omvallen in Sporthal de Vallei in Veenendaal. De liveshow is toegankelijk voor bezoekers.

Honderdduizenden stenen neerzetten is geen gemakkelijke opgave. Ondanks de jarenlange ervaring kunnen er altijd ongelukken gebeuren. Om het toch te halen, zijn er dit jaar enkele maatregelen genomen. Allereerst wordt er voor een langere periode gebouwd, maar liefst twee weken ten opzichte van 8 dagen vorig jaar. Daarnaast zijn er meer bouwers in het team. Voor het eerst bouwen een internationale bouwer en een vrouwelijke bouwer mee, waarmee het team in totaal uit 13 personen bestaat. Met meer bouwers en meer dagen, moet het lukken om alle 350.000 stenen neer te zetten.

Over het team

Buiten het dominobouwen om, is het team een hechte vriendengroep. Van Groningen tot Eindhoven, van 16 tot 32 jaar oud, de diversiteit is erg groot. Door het jaar heen komt het vaak samen om leuke dingen te doen, en tijdens de bouwweken is dat niet anders. Er wordt samen gegeten en uitgerust, en dit jaar zal voor het eerst ook daadwerkelijk in de hal worden overnacht. Het team is super gemotiveerd om eindelijk te beginnen!

Wil je op de hoogte blijven van het bouwen en de gezelligheid? Volg ons dan op Facebook en Instagram voor dagelijkse updates! Langskomen bij het omgooien? Reserveer je tickets voor €5,- per stuk via www.dutchdominoteam.nl/ddt-2019

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden