Foto: Claudia Kamergorodski

Kunstenaar Maurits Sterkenburg uit Veenendaal genomineerd

De Special Award is dé vierjaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap, georganiseerd door Special Arts. Kunstwerken van de 39 genomineerde kunstenaars zijn tot en met 15 september te zien in de Nicolaïkerk in Utrecht. Eén van de genomineerde kunstenaars is Maurits Sterkenburg uit Veenendaal.

Veenendaal - Via www.specialaward.nl kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete kunstenaar voor de Special Award publieksprijs. Voorjaar 2019 zijn kunstenaars uitgenodigd om digitaal drie recente kunstwerken in te sturen. Bijna 400 kunstenaars hebben werk, met een grote diversiteit van thema's en technieken, ingestuurd. Uiteindelijk heeft de tussenjury, bestaande uit galeriehouder Nico van der Endt, kunstenaar Paul Klemann en kunstenaar Roland Berning, 39 kunste-naars geselecteerd. De kleurrijke kunstwerken en rustgevende soberheid van de kerk creëren een plek waar ruimte is voor bezinning en bijzondere ontmoetingen.

Randprogramma
Tijdens de expositieperiode zijn er bijzondere randactiviteiten, zoals 60+ rondleidingen van 13 t/m 18 augustus, een kunsttour voor kinderen en de kunstvesper: Art Brut, wat is dat eigenlijk? Het activiteitenprogramma wordt regelmatig aangevuld en is te vinden op www.specialaward.nl.

Publieksprijs

Op genoemde website kan ook gestemd worden voor de publieksprijs. Deze prijswinnaar en de winnaars die geselecteerd worden door de vakjury worden medio september op de expositie bekend gemaakt. Tot die datum zijn de kunstwerken in de Nicolaïkerk in het museumkwartier van Utrecht te bezichtigen.
Bij de tentoonstelling is een kunstcatalogus verkrijgbaar. Ook is er een Special Award Pakje Kunst-automaat, waarmee u voor slechts € 4 in het bezit komt van een miniatuur kunstwerk gemaakt door een buitengewone kunstenaar. Special Award 2019-expositie tot en met 15 september 2019. Nicolaïkerk Utrecht (naast het Centraal Museum) Nicolaaskerkhof 8, Utrecht. Geopend dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.30 uur

Kijk voor actuele informatie op www.kerkenkijken.nl/kerken/nicolaikerk Stemmen, blogs en meer informatie: www.specialaward.nl 

Vlog met Maurits Sterkenburg: https://youtu.be/ANdVFcJW6tA

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden