V.l.n.r.: Rob van de Bor, Marjan Jansen-van Meijeren, Karin van Veldhuisen, Marianne van Voorthuisen, Hennie Blaauwendraat, Joanneke Prins-Greep, Peter de Heij en Marlène Stevers
V.l.n.r.: Rob van de Bor, Marjan Jansen-van Meijeren, Karin van Veldhuisen, Marianne van Voorthuisen, Hennie Blaauwendraat, Joanneke Prins-Greep, Peter de Heij en Marlène Stevers

Kunstroute Renswoude bijna van start

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen 12.00 uur en 17.00 uur kan men kunst bekijken in Renswoude bij de kunstenaars aan huis.

Renswoude - 2019 is het Rembrandtjaar. Veel kunstenaars zijn door Rembrandt geïnspireerd. Daar sluit Marlène Stevers zichzelf bij aan. Tijdens de kunstroute kunt u haar schilderijen geïnspireerd op Rembrandt bekijken. Karin van Veldhuisen, Kunst van Ka bij Atelier op de boerderij. Dieren zijn vaak onderwerp van Karin 's vrije werken, maar ook mensfiguren zijn mooi om te maken. Joanneke Prins-Greep, heeft borstbeelden van Rembrandt gemaakt. Daarnaast zijn er nog diverse andere beelden in tuin en huis te bezichtigen. Marianne van Voorthuizen, haar specialiteit is portretten schilderen. Geïnspireerd door Rembrandt? Komt het zien! Peter de Heij maakt al geruime tijd abstracte beeldhouwwerken.

Hij werkt met diverse steensoorten zoals speksteen, serpentijn, mergel, kalkzandsteen en albast. Vaak hebben stenen zelf verrassingen, die zichtbaar worden tijdens het bewerken. Hennie Blaauwendraat doet voor het eerst mee aan de kunstroute. Digitale illustraties, waar je vrolijk van wordt. In haar tuin heeft zij een expositie ingericht. Marjan Jansen-van Meijeren met een passie voor tekenen en schilderen, met name de aquareltechniek. Tijdens de kunstroute geeft zij op zaterdag 31 augustus om 14:00 uur en op zondag 1 september om 15:00 uur een demonstratie van het maken van een aquarel. Kom maar kijken! Voor Rob van de Bor is de natuur in zijn fotografie een belangrijke factor. Nu blijkt dat de stand van de insecten zo is achteruitgegaan is het thema van Rob's expositie "beestjes met een missie" Natuurlijk wilt u weten wat deze missie is! .Wilt u nog enkele fototips? Neem dan uw camera mee, op zaterdag en zondag tussen 12 en 13 uur geeft Rob een miniworkshop fotografie.
Meer informatie en routebeschrijving vindt u op www.kunstrouterenswoude.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden