Beer Keta in Het Berenbos in Rhenen
Beer Keta in Het Berenbos in Rhenen (Foto: Stichting Bears in Mind)

Het Berenbos neemt afscheid van Beer Keta

Beer Keta is in juni 2015 door Bears in Mind uit Rhenen gered uit het voormalig fokstation voor de jacht in Bulgarije, Kormisosh. Een leven onder erbarmelijke omstandigheden in een betonnen hel.

Rhenen - Samen met Mincho waren ze de laatste twee beren uit Kormisosh en is ze naar Het Berenbos gekomen waar ze haar natuurlijke leefomgeving teruggekregen heeft. Hier mocht ze in alle rust en zorgeloos van haar oude dag genieten.
In de jaren in Het Berenbos bleek ze een rustige en enigszins schuwe beer die dol is op vlees; ze kon niet wachten tot haar verzorgers kwamen met haar favoriete kostje. Ook de potten honing die adoptie-ouder mevrouw Vis meenam was ze dol op. Vanwege haar getraumatiseerde verleden voelde ze zich het meest veilig in haar eigen stukje bos, op zichzelf, in de buurt van het binnenverblijf achterin Het Berenbos.
Keta is begin augustus medisch onderzocht en de scans lieten zien dat een tussenwervelschijf van haar ruggenwervel in de nek verdwenen is, wat zeer veel pijn moet veroorzaken en niet te behandelen is. Om haar een verdere lijdensweg te besparen, is de beslissing genomen om Keta vredig in te laten slapen.
Keta heeft deze zomer nog mogen schitteren in de televisieserie ‘Het echte leven in de dierentuin’ van NPO1 en we zijn blij dat we haar een rustig pensioen in Het Berenbos hebben kunnen geven. Ze heeft de respectabele leeftijd bereikt van 31 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden