Corien Koreman Staatsbosbeheer Vertelt over het Leersumse veld
Corien Koreman Staatsbosbeheer Vertelt over het Leersumse veld (Foto: C Booman)

Met De Zonnebloem naar het Leersumse veld

Leersum - Vrijdag 2 augustus is de Zonnebloem Veenendaal en Rhenen naar bezoekerscentrum het Leersumse Veld van Staatsbosbeheer geweest. Een hele leuke, leerzame en lekkere middag.        

Een deelnemer schrijft: ''We hadden natuurlijk gehoopt heerlijk in de buitenlucht te kunnen zitten, maar aangezien de regen met bakken uit de hemel kwam was er binnen ruimte gemaakt. Na ontvangst met koffie en wat lekkers kwam ons ter ore dat er een jarige in ons midden was. Met de hele groep hebben we haar toegezongen. De sfeer zat er toen meteen goed in.

Ondanks de flinke regenbuien is een dappere groep deelnemers en vrijwilligers toch met de boswachter op pad gegaan. Gekleed in regencapes of lopend onder de paraplu was het toch prima te doen. Of zoals een deelnemer zei, het had wel wat spannends!

Sinds kort is er in het Leersumse veld een pad voor minder validen. Boswachter Corien Koreman heeft zich hier persoonlijk hard voor gemaakt. Een heel mooi rondje om te lopen en prima te doen met de rolstoel dus. Omdat het nu zo regende, hebben wij het rondje vandaag wat aangepast.

De boswachters hebben ons een stuk wijzer gemaakt. Zo zagen we zeer verse sporen van reeën. Zeer waarschijnlijk staken ze net het pad over toen wij met de rug naar hun toe stonden om te luisteren. Ook de ongenode gasten die van over de grenzen binnen zijn gedrongen kwamen ter sprake. Zoals bv de Japanse Duizendknoop. Een plaag, ook in de Leersumse bossen. Ook zitten er veel dassenburchten in het Leersumse veld. Helaas zie je die nooit, want het zijn nachtdieren.''                        

De achterblijvers bleven bij boswachter Corien Koreman en zij had voldoende interessants te vertellen en te tonen zodat ook zij zich uitstekend vermaakten.

Na het actieve en informatieve gedeelte was er een heerlijke barbecue. Cateraar Ocuisine heeft dit perfect voor ons klaar gemaakt. Gelukkig was het ondertussen ook droog geworden, dat maakt een en ander toch net iets leuker.

''Geweldig was de verzorging door de boswachters van Staatsbosbeheer en door de geweldige cateraar Ocuisine die voor de heerlijke barbecue heeft gezorgd. Wij hebben een geweldige middag gehad.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden