Zomeractiviteiten op het fort Grebbelinie

Regio - Deze zomer organiseert Grebbelinie Bezoekerscentrum geregeld activiteiten op het Fort aan de Buursteeg. Een greep uit de agenda vindt men hieronder.

Beleef de Tachtigjarige oorlog
Zaterdag 27 en zondag 28 juli trainen reenactors op het Fort. Zij brengende geschiedenis van de Tachtigjarige oorlog tot leven en trainen de vaardigheden die nodig waren in die tijd. Op 27 juli bouwen de reenactors van het O'Neill Regiment hun tent op en op 28 juli trainen ze in de ochtend tussen 11:00 en 12:45 en in de middag tussen 13:30 en 16:00.

Rondleiding
Op zondag 4 augustus en zondag 1 september om 14:00 kunt u aansluiten bij een open rondleiding. Eén van onze gidsen neemt u mee over het fort en vertelt u over deze plaats in de Grebbelinie. Bij nat weer: doe stevige schoenen aan die vies mogen worden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl Kosten: €5 per persoon.

Creatieve workshop Fantasievogel maken
Op 13 augustus gaan kinderen (t/m 16 jaar) creatief aan de slag met hout. Onder leiding van kunstenares Suzanne Visscher maken kinderen een beeld van een lepelaar. Met hout, spijkers en hamers maken ze een een eigen kunstwerk dat natuurlijk mee naar huis mag! Suzanne Visscher is kunstenares en maakt schilderijen, (tuin)beelden, meubelen en woonaccesoires. De workshop is van 14:00 tot 16:00 en kost €20 per kind (incl. materiaal en limonade). Graag stevige schoenen en kleren aandoen die vies mogen worden. Aanmelden kan via het aanmeldformulier of stuur een mail naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl.

Nazomerworkshop Toscaanse huizen schilderen
In de oktober geniet u nog even van de nazomer tijdens een workshop schilderen. In drie avonden werken deelnemers aan een schilderij van Toscaanse huizen. De workshop vindt plaats in het bezoekerscentrum, onder leiding van kunstenares Suzanne Visscher. De schilderijen mogen uiteraard mee naar huis! De workshop is op drie woensdagavonden (2, 9 en 16 oktober) van 19:30 tot 21:30. Kosten: €90 per persoon (incl. materiaal, koffie en thee)
Graag kleren aandoen die vies mogen worden. Graag aanmelden met een mail naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl.

Spontane bezoekers
Naast deze geplande activiteiten, hebben we voor spontane bezoekers wat in petto. Kinderen van 3 t/m 9 jaar kunnen Fortepad Het Dappere Soldaatje doorlopen. De route is uitgezet langs tien soldatenpaaltjes. Bij elk paaltje hoort een opdracht. Wie alle opdrachten met succes uitvoert, komt met naam in het Dappere Soldatenboek van het Fort aan de Buursteeg. Vraag bij de balie van het bezoekerscentrum naar de opdrachten. Ouders/oppas en andere begeleiders mogen natuurlijk ook meedoen. Kosten: €2,50 per kind.
Voor groepen kinderen van 8 t/m 12 jaar hebben we een actief kennisspel dat ze in teams uitvoeren. Het team dat het snelst de antwoorden op alle vragen heeft gevonden, wint!
Voor jong en oud hebben we speeltassen te huur met buitenspeelgoed. Voor €2 per tas speelt u Kubb, voetbal, touwtrekken, Levend Stratego op het veld. Ook verhuren we schildersezels met schilderspullen, om zelf creatief aan de slag te gaan op het fort.

Een dagje uit op het Fort wordt een hele belevenis met onze zomerse activiteiten. Hou www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl in de gaten voor het actuele programma. Een greep uit de agenda:

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden