Ineens heb je twee levens ...

Veenendaal - Ineens heb je twee levens, één voor en één na een herseninfarct. Onderstaand drie ervaringen van cliënten van Boogh Veenendaal. 

Paul is docent in hart en nieren. Dan verandert alles, Paul loopt hersenletsel op en als gevolg daarvan is de manier waarop hij praat en zich uit veranderd. Ineens is hij geen docent meer, maar werkt hij hard aan zijn herstel en het vinden van een nieuwe invulling van zijn leven.

En die vindt hij gelukkig bij Boogh. Lotgenotencontact en creatief bezig zijn houden hem op de been.

Hetzelfde geldt voor Bastiaan. Al 34 jaar werkzaam als timmerman. Maar dan krijgt hij een aandoening aan zijn hersenen, met een spierziekte als gevolg. Helaas betekende dat ook een einde aan zijn carrière.

Maar gelukkig kan hij bij Boogh alsnog zijn passie kwijt, bij het maken van woonaccessoires voor de woon-webwinkel Booghgoed, maar ook bij andere creatieve activiteiten. Eric heeft hersenletsel en is een zeer getalenteerd kunstenaar. Hij vertelt trots over zijn talenten. ,, Het omvormen van een steen tot een figuur door in steen te snijden en te hakken, daar ben ik goed in. Ik geloof dat ik ook wel redelijk kan schilderen”. Op een zinvolle wijze de dag invullen is belangrijk voor iedereen.

Draai gevonden

Zo ook voor Paul, Bastiaan en Eric. Deze mannen hebben hun draai weer gevonden. Hun doel is om na het oplopen van letsel weer zo optimaal mogelijk mee te doen in de samenleving. Als mensen –om welke reden dan ook- niet meer kunnen doen wat ze altijd deden, kijken velen in eerste instantie naar de onmogelijkheden. Onze ervaring is dat mensen zich beter voelen wanneer juist de mogelijkheden de nadruk krijgen. Meer weten wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen ?

Bel dan vrijblijvend met: Erica Mallee, maatschappelijk consulent van Boogh; 06-23930253

Meer berichten