Keuze voor de Zoncorporatie


Zoncorporatie mag achthonderd woningen voorzien van zonnepanelen. (Foto: Paul Voogsgerd)
Zoncorporatie mag achthonderd woningen voorzien van zonnepanelen. (Foto: Paul Voogsgerd) (Foto: Paul Voogsgerd)

Keuze voor de Zoncorporatie

Veenendaal - Patrimonium woonservice uit Veenendaal heeft zich ten doel gesteld komende half jaar maar liefst 800 woningen te verduurzamen met zonnepanelen. Het betreft eengezins- en meergezinswoningen. Om dit te realiseren heeft Patrimonium ervoor gekozen om samen te werken met de Zoncorporatie uit Amsterdam. De werkzaamheden starten direct na de zomer.

Patrimonium is bepaald geen nieuwkomer op het gebied van zon-PV. Al in 2003 werden de eerste zonnepanelen geïnstalleerd. Deze systemen werden aangelegd ten behoeve van de centrale voorzieningen van appartementengebouwen. De zonnepanelen waarin Patrimonium nu investeert, worden aangesloten op de huisaansluitingen van de woningen. De huurders van Patrimonium krijgen zo direct toegang tot duurzame, goedkope zonnestroom.

Blij

Bestuurder Trees van Haarst is blij dat er nu concreet werk gemaakt wordt van duurzame ambitie: "Bij deze verduurzaming staat betaalbaarheid voorop. Voor de huurders gaan hun woonlasten omlaag. En dat is uiteindelijk waar wij het voor doen."

De Zoncorporatie is een totaalontzorger voor woningcorporaties waar het gaat om zon-PV. Het bedrijf biedt een breed dienstenpakket voor de financiering, ontwikkeling, huurderscommunicatie, installatie en het beheer van zonnesystemen in de gebouwde omgeving.

Als nieuwe klant sluit Patrimonium aan in een rijtje klanten bestaande uit onder andere de woningcorporaties Ymere, Woonforte, Alliantie en Stadgenoot.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden