Redactioneel stuk VTC EKRIS Open 2019


Beste redactie,

Zouden jullie het bijgevoegde stuk woensdag in de krant kunnen plaatsen?

Met vriendelijke groet,

Egbert Janssen

2019720196persberichtvtcekrisopeneengrootsucces_3434.docx

----------------------------------- PERSBERICHT -----------------------------------

VTC EKRIS Open een groot succes!

VEENENDAAL – Afgelopen weekend was het finaleweekend van het VTC EKRIS Open Toernooi 2019 op tennisvereniging VTC Veenendaal aan de Dennenlaan. Zondag werden er maar liefst vijfendertig spannende finales gespeeld, wat leidde tot trotse winnaars en tevreden runner-ups, zoals ze dat op Wimbledon noemen. Met ruim 400 deelnemers is dit toernooi één van de grootste en populairste in de regio. Fanatieke tennissers gingen door weer en wind de strijd met elkaar aan in de leeftijdscategorieën 17+ en 35+ in de speelsterktes 3 tot en met 8.

WIST JE DAT? Aan het aantal auto's en fietsen in de woonwijk was duidelijk te zien dat er een groot evenement plaatsvond op het vernieuwde tennispark van VTC Veenendaal. Er werden afgelopen week maar liefst 265 wedstrijden gespeeld, bestaande uit 582 sets en 5.252 games. Een gemiddelde wedstrijd duurde 90 minuten en in totaal zijn er 22.698 minuten gespeeld door alle deelnemers. De langste wedstrijden duurden een kleine 3 uur.

HOOG NIVEAU Dat er hoog niveau getennist wordt op VTC is algemeen bekend in de regio. Dit jaar waren er maar liefst 51 inschrijvingen in de (hoogste) categorieën 3 en 4. Wat hebben deze getalenteerde spelers geweldige wedstrijden laten zien! Een genot om naar te kijken en het motiveert iedere toeschouwer om te beginnen met tennissen of hun eigen tennisniveau te verhogen.

BLOEDSTOLLEND De finaledag was te vol om alles te omschrijven, maar de finaledag werd zondag traditiegetrouw afgesloten met een bloedstollende herendubbel van het hoogste niveau tussen vier VTC spelers. Andries Hörchner en Chris van der Mei namen het op tegen jonge talenten Stijn Janssen en Ids Waterbolk. Het ging letterlijk hard tegen hard. Janssen en Waterbolk trokken de wedstrijd na het nipte verlies van de eerste set, geweldig naar zich toe met 6-7 7-6 6-4.

WEER Het weer was wisselvallig afgelopen week. Benauwde periodes en regenbuien wisselden elkaar af. Een aantal avonden regende het flink, maar er is geen enkel moment uitgeweken naar een andere tennisvereniging. Alle wedstrijden zijn op de club zelf gespeeld, wat mogelijk is door de nieuwe Gravel+ banen en de goede afwatering van het geheel vernieuwde tennispark. Hierdoor kon er met allerlei weersinvloeden gewoon gespeeld worden. Kennismaken met Gravel+? Breng een bezoek aan tennisvereniging VTC Veenendaal.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Egbert Janssen via +31 (0)6 53 78 78 87.
Foto's bijgevoegd voor publicatie.

Meer berichten