Eerste slechtziende- speldje voor Veenendaalse

Het eerste slechtziendenspeldje werd door Yvonne van Geel (r) uitgereikt aan Gea Weersma. (Foto: Rob van Geel)
Het eerste slechtziendenspeldje werd door Yvonne van Geel (r) uitgereikt aan Gea Weersma. (Foto: Rob van Geel) (Foto: )

Veenendaal - Een Oogspeldje als sieraad maar tegelijkertijd kan iedereen zien dat er iemand tegenover je staat met een visuele beperking. Zo'n speldje maakte Yvonne van Geel uit Ede. Het eerste speldje kreeg de Veenendaalse Gea Weersma onlangs uitgereikt.

Met een geleidehond en een witte stok is je visuele beperking (slechtziend of zelfs blind) direct zichtbaar. Maar veel slechtzienden maken nog geen gebruik van deze hulpmiddelen. Zij hebben deze nog niet nodig of doen liever zonder.

Soms is er iets mis met je ogen. Soms wil je graag praten met iemand op een bijeenkomst. Soms wil je subtiel duidelijk maken dat je niet goed ziet. Het Oogspeldje is een mooi sieraad dat een ander laat zien dat jij slechtziend bent.

Ambassadeur

Het Oogspeldje is ontwikkeld door Yvonne van Geel uit Ede, in samenwerking met Han de Waard van slechtziend.nl. Het is een gestileerd oog, zwart op geel, met een helder rood streepjeskruis er door heen. Het zegt: "Ik ben niet blind maar wel slechtziend."
Yvonne van Geel is VN-ambassadeur voor de rechten van mensen met een beperking en woont in Ede. Zij is bereikbaar via yvonnevangeel@gmail.com

Gea Weersma is zelf slechtziend. Zij is initiatiefneemster van het Oogcafé in Veenendaal. Ze zet zich op vele fronten in voor mensen met een visuele beperking. Daarom ontvangt zij als eerste het Oogspeldje. Gea is er blij mee en gaat het zeker gebruiken.

Wie ook zo'n speldje wil: het is verkrijgbaar op slechtziend.nl

Meer berichten