Lansiersweg in Veenendaal schuift aan bij buurttafel

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Lansiersweg in Veenendaal werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Desirée de Waal won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

Veenendaal - De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Lansiersweg in Veenendaal viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 13 juli, de straat in. Bewoonster Desirée is onlangs samen met haar ouders vanuit een klein dorpje naar Veenendaal verhuisd. De vorige bewoonster van het huis was een echte 'buurtmoeder' en regelde veel buurtactiviteiten. De lat ligt dus hoog, volgens Desirée. Ze wil graag de buurt met elkaar verbinden en ziet de Buurttafel daar als een mooie eerste stap voor. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden