Slotoefening brandweer in theater De Lampegiet

Op dinsdag 16 juli houdt de brandweer Veenendaal zijn laatste oefenavond voor de grote vakantie begint. In het theater De Lampegiet wordt de kindervoorstelling van de nieuwe show van Ernst en Bobbie hebben pech gespeeld.

Veenendaal - De slotoefening van de brandweer houdt een scenario in waarbij het op het podium gruwelijk mis gaat. Door een defect in het decor is er een explosie op het podium en ontstaat er brand in het decor. Beide acteurs zijn gewond en kunnen het podium niet verlaten. Het aanwezige publiek vlucht naar buiten en wordt daarbij geholpen door de aanwezige BHV medewerkers van het theater. De meldkamer krijgt een noodoproep via 112.

Rond het theater verschijnen meerdere brandweerwagens en andere hulpdiensten als politie en het rode kruis die ook deelnemen aan de slotoefening. In de grote theaterzaal wordt druk gezocht naar achtergebleven ouders en hun kinderen. Bij het zoeken moet de brand op het podium worden geblust. Collega's van het rode kruis en de politie bieden hulp aan de door de brandweer gevonden slachtoffers die naar buiten worden gebracht en daar verder worden opgevangen en verzorgt. In het theater is als gevolg van de brand op het podium een uitbreiding naar een bovengelegen techniek ruimte en het dak. Om de brand in het dak te blussen wordt de hoogwerker ingezet. Alle branden worden geblust en de deelnemers zijn naar buiten gebracht. Het loopt voor iedereen goed af. Ook Ernst en Bobbie mogen dezelfde avond weer naar huis en doen hun eigen show a.s. zaterdag op een andere locatie in Veenendaal gewoon opnieuw. De brandweer bedankt de medewerkers van het theater de Lampegiet voor hun medewerking. Tot slot door natuurlijk verloop is de brandweer op zoek naar nieuwe collega's vooral zij die overdag in Veenendaal beschikbaar zijn. kom eens kijken bij een oefenavond en misschien ben jij straks ook een part time hero.

Meer berichten