Baggio (zittend rechts) en de Engelse popformatie Will and the Peopleneer traden op in Rhenen. (Foto: Max Timons)
Baggio (zittend rechts) en de Engelse popformatie Will and the Peopleneer traden op in Rhenen. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Bij Baggio spelen de sterren in de achtertuin

Door Antoon Feiten

Rhenen - Wat vragende blikken, een enkele stiekeme foto en auto's die stopten om te kijken of ze het wel goed gezien hadden. Op een gewone dinsdagmiddag streek de Engelse popformatie Will and the Peopleneer in Rhenen.

En niet om op te treden op een podium in een wei maar om te jammen in de achtertuin van hun vriend Baggio aan de Bantuinweg.

Will and the People kennen we van de grote hit "Lion in the Morning Sun" waarmee ze in 2013 de hitlijsten en de podia van onder andere Pinkpop en Lowlands bestormden. Baggio was de afgelopen jaren te zien in bijvoorbeeld het Glazen Huis,RTL4, 3FM en op deRijnweekmaar schreef ondertussen liedjes voor onder andere Bonnie Tyler en Mich Malloy. Momenteel werkt hij samen met een studio in Nashville waarmee hij zowel voor zichzelf als voor diverse Amerikaanse artiesten schrijft. Baggio heeft zijn muziek inmiddels uitgebracht in China waar de langharige zanger met open armen ontvangen is.

Toen vorige week het bericht kwam dat Will and the People het leuk vonden om Baggio weer eens te ontmoeten en samen muziek te maken nodigde Baggio een handje vol mensen uit die getuige mochten zijn van dit unieke mini-concert in een informele sfeer.
De gasten werden getrakteerd op een optreden waarbij niet alleen de hit 'Lion in the Morning Sun' lieten horen maar zelfs een voorproefje kregen van nog niet uitgebrachte nummers. De mannen staan in september in de Q-factory in Amsterdam.

Meer berichten