De keten is bij Maud omgehangen en ze mag haar eerste officiele woordje doen. (Alle foto's: Pieter Vane)
De keten is bij Maud omgehangen en ze mag haar eerste officiele woordje doen. (Alle foto's: Pieter Vane)

Maud kleurt het zomerfeest van de Montessorischool!

Veenendaal - Tijdens een regenachtig Zomerfeest werd woensdag de 11-jarige Maud Smit gekozen tot de eerste kinderburgemeester van Veenendaal. Maud is leerling van Montessorischool Aan de Basis aan de Duivenwal-west. De verkiezing was op het schoolplein waar ook allerlei activiteiten plaatsvonden. Burgemeester Gert-Jan Kats was uiteraard aanwezig en hing na de bekendmaking zijn keten even bij Maud om.

Er waren spelletjes op het plein, er was de kop van Jut, een clown met een toverkoffer met veel spellen, schminken..eetstalletjes, dansen, judo en uiteindelijk de huldiging van de nieuw gekozen kinderburgemeester Maud Smit.

Directeur René Derksen opende de avond, gevolgd door burgemeester Kats die het een en ander vertelde over wat het nu eigenlijk betekent om een burgemeester van een plaats te zijn en wat er van je verwacht kan worden in die functie.

Envelop

Van de jeugdkiesraad kreeg Kats een envelop met daarin de naam van de winnende kandidaat. Van Kats kreeg ze diens ambtsketen omgehangen om te ervaren hoe dat aanvoelt. Maud krijgt straks haar eigen keten. De kinderen van haar klas stormde naar voren in een luid gejoel.

De officiële installatie van de kinderburgemeester vindt plaats in de raadsvergadering van donderdag 19 september. Tijdens deze vergadering presenteert de kinderburgemeester haar plannen aan de gemeenteraad. Ook krijgt de kinderburgemeester dan de ambtsketen overhandigd van de burgemeester.

Meer berichten