Gilbert, stichtingsvoorzitter Saskia Knoppert en burgemeester Kats deden goed mee met het muziekgezelschap. (Foto's: Pieter Vane)
Gilbert, stichtingsvoorzitter Saskia Knoppert en burgemeester Kats deden goed mee met het muziekgezelschap. (Foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Een heuse Souk op het stadsstrand: een dag om op terug te kijken in Veenendaal!

Door Pieter Vane

Veenendaal - Nadia Aliyat van de organisatie Week van de Landverhuizers in Veenendaal, had het goed voor elkaar op zaterdag 6 juli. Op het stadsstrand werd een heuse Souk, een Arabische markt, gehouden.

Er stond een echte bedoeïenentent met veelkleurige kussens waar je op zitten of liggen kon, een aantal oosterse fraai versierde tafeltjes met koper beslag voor glazen of schaaltjes met dadels, vijgen e.d. Overal op het terrein stonden kraampjes met Oosterse producten en natuurproducten, kramen met hapjes van de grill of de plaat.

Veel lekkernijen

Een Antilliaanse kraam verkocht heerlijk kippenboutjes van de grill, iedere Nationaliteit bood zo de streekspecialiteiten van hun land.
Mensen liepen met de lekkernijen over het stadsstrand en genoten inmiddels van de muziek van de Marokkaanse band Dakka Ouazzania.
De diverse aanwezige nationaliteiten liepen in de originele voor feesten bestemde kleding rond, veelal gemaakt van velours of echte zijde. Burgemeester Kats liet zien dat ook hij een muziekinstrument kan hanteren, evenals Saskia Koppert, de voorzitter van de Stichting Gilbertjaar 2019.
Uiteraard was ook Gilbert himself ook bij deze activiteit aanwezig, zoals bij de meeste activiteiten die zijn naam draagt.

Vrij dansen

Over de hele dag waren er tal van activiteiten om te beleven of om aan mee te doen. Zo was er bijvoorbeeld vrij dansen onder leiding van de Veense cultuurprijswinnaar 2018 Sanne Heymann.
Voor de jeugd waren er op eigen risico Kamelenritjes wat voor velen toch wel erg spannend was, zo hoog op de rug van zo'n hoge kameel! Een niet-alledaagse ervaring immers.

Rio Grande

Er was een 'Rio Grande' stal van de eigenaar van de gelijknamige winkel op de Prins Bernhardlaan.
Hij had zijn stal authentiek ingericht met Westernattributen uit de USA, net als in zijn winkel overigens.


Organisator Nadia Aliyat toonde zich vandaag weer de super gastvrouw zoals Veenendaal haar inmiddels heeft leren kennen! In de namiddag begon het helaas te regenen maar op het podium bleef de muziek gewoon doorspelen en zochten veel mensen de grote bedoeïenentent op en maakten het zich daar gezellig. Het was een dag om op terug te kunnen kijken voor Veenendaal!

Meer berichten